Muladhara, chakra Rădăcină | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
Muladhara

Prima chakră este Muladhara și este amplasată la baza coloanei vertebrale, în dreptul coccisului, în locul în care se întâlnesc cele trei nadisuri principale: Ida, Pingala și Sushumna. Aceasta reprezintă subconștientul, fiind legată de încărcătura energetică pe care o avem din alte vieți, dar și de viitorul nostru karmic. Muladhara stă la baza dezvoltării personalității noastre.

Animalul care simbolizează această chakră este elefantul cu 7 trompe, Ganesha, trompele simbolizând cele 7 comori ale Pământului. Elementul chakrei Muladhara este Pământul. Mantra pentru Muladhara este “LAM”.

Reprezentarea grafică a acestei chakre este o floare de lotus cu 4 petale, care simbolizează cele 4 funcții ale psihicului: sexualitatea, stabilitatea, senzualitatea și simțul securității.

Centrul energetic Muladhara este cel responsabil pentru dorința de suprviețuire, pentru încrederea în propriile forțe, pentru sentimentul de stabilitate, dar și pentru apartenența la grup. Atunci când sunt dezechilibre energetice la nivelul acestei chakre, apar teama, anxietatea și frica de abandom.

Comenteaza cu Facebook