Naum Alina: „Yoga m-a ajutat să devin cea mai bună variantă a mea din momentul de față.” Skip to main content
alina-naum-instructor-yoga

Naum Alina este instructor acreditat Yoga Alliance din 2019 și practică yoga din 2016. Practica yoga a ajutat-o să fie mai temperată, și să privească altfel rezolvarea problemelor. Practică yoga zilnic și meditația în fiecare dimineață.

Mai multe despre Alina în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Sunt instructor acreditat Yoga Alliance, Yoga 200 hrs TTC , cursul terminat  la școala Fitness Scandinavia School din ianuarie  2019,profesori mi-au fost : Beko Kaygee  și Denis Dochioiu , sunt și Master trainer pilates tot în cadrul școlii  Fitness Scandinavia plus alte specializări făcute în aceeași școală.

Image
alina-naum-instructor-yoga

Practic yoga din 2016 , am căutat acest tip de practică pentru că îmi aduce liniștea interioară , eu fiind o persoană destul de agitată . Muncesc cu mine cu ajutorul meditației / vinyasa să îmi găsesc ușor echilibrul emoțional. Meditația la început a fost un pas extrem de greu de depășit , dar mă bucur că am reușit . Mă bucur mai tare când văd căci copii mei îmi copiază obiceiurile, iar lor meditația le iese foarte ușor.

Citește și: Pratyahara, a cincea si cea mai importanta ramura yoga, fara de care nu poti medita.

Primul efect pe care le-am observat de când practic yoga este că mă dezvoltă personal în fiecare zi, m-a ajutat să devin cea mai bună variantă a mea din momentul de față, încă mai lucrez la mine. Am observant că cei din jur mă văd ușor ca un “psiholog emoțional“ câteodată, sau pur si simplu am o vibrație care îi ajută să se deschidă în fața mea cu ușurință .

Fără să pun atât de tare presiune și pe partea fizică, reușesc să ajung și la ce mi-am propus în materie de posturi, flexibilitate, echilibru.

Yoga m-a schimbat total din toate punctele de vedere, mai ales in modul de a gândi, de a observa lucrurile din jur, de a numai pune presiune pe nimic, să le iau așa cum vin căci totul se întâmplă cu un scop . Dar sunt un om simplu și ca oricare avem suișuri și coborâșuri, cu ajutorul practicii yoga sunt mai temperată și văd altfel rezolvarea problemelor față de altă dăți.

Image
alina-naum-instructor-yoga

Practica yoga în sine nu înseamnă  doar partea de posturi, ea include și cum te porți în societate și ce dai tu mai departe. Practic yoga zilnic, chit că e o meditație scurtă, tehnici de respirație care mă liniștesc foarte mult , îmi aduce multă concentrare, un Salutul Soarelui dimineața sau Salutul Lunii seara, chit că pregătesc o ora pentru elevii mei , sau chiar o practică fizică în sine, orice tip de practică mai mică sau mai mare ca durată de timp sau efort este binevenită . Practica cea mai adevărată este aceea când dai mai departe în societate tot ce ai învățat din experiența yoga personală, să oferim celor din jur metode benefice din yoga să aibă o calitate a vieții mai bună, să se accepte așa cum sunt, să se iubească, să nu se mai critice /judece.

Practic cel mai mult yoga sportivă față de  yoga conștientă ,dar este în funcție de ce nevoie am în momentul respectiv.

Citește și: Exercitiu de respiratie mindful din Vipassana lui Buddha

Meditez cel mai des dimineața când mă trezesc, o meditație cu atenția pe respirație . Mă face să fiu mai concertată și mai organizată pe parcursul zilei .

Dacă practica yoga ar fi inclusă în instituțiile de învățământ cel mai mic (gradiniță /creșa) de acolo ar începe schimbarea omenirii, pentru căci copii sunt cei mai buni , cei care nu te judecă, sa nu-i schimbăm . L-i s-ar întipării in programele creierului  să se iubească , să fie buni unii cu alții , să nu se atace cu vorbe urâte și răutăți fizice, să se ajute unii pe alții . Copii s-ar dezvolta personal frumos , creativi, cu solțtii pentru orice problema apărută , fără anxietăți și competiții . Sunt foarte mulți adulți care nu concept sa practice yoga din cauza ca au o gândire greșită asupra acestei practici, o văd ca o religie și cred că le spală creierul . Yoga este despre a te cunoaște, a fi cea mai bună variantă a  ta, a găsi rezolvare în orice fără să se blocheze creierul.

Image

Nu am un maestrul anume pe care vreau să-l urmez . Urmăresc diverși maeștri, ascult, îmi filtrez informațiile de peste tot și iau ce cred că am nevoie de la fiecare. Urmăresc pe cei de la Sattva Yoga din India, pe cei de la Alo Yoga, Mariana Drăgan, Denis Dochioiu, Beko Kaygee, Veronica Alexe urmăresc și colegii de breaslă, avem de învățat de la oricine câte puțin, până și de la copii mei învăț .

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook