Credinte stravechi, confirmate acum de oamenii de stiinta Skip to main content
Credinte stravechi, confirmate acum de oamenii de stiinta

Oamenii de stiinta au cercetat credintele stravechi si au descoperit ca stramosii nostri cunosteau, intr-o maniera intuitiva, adevaruri de pret.

Ajutandu-i pe altii, te ajuti pe tine – filozofii greci erau de parere ca o atitudine altruista aduce fericirea si reduce durerile. Un studiu facut recent de catre oamenii de stiinta de la Universitatea  North Carolina a dezvaluit ca persoanele altruiste au un sistem imunitar mai puternic decat persoanele egocentriste, care nu sunt preocupate de binele celor din jur.

Acupunctura ajuta organismul sa isi recapete echilibrul pierdut – medicina traditionala chineza considera ca qi-ul (n.r. energia vitala) este responsabil pentru buna functionare a organismului, dar tot el e vinovat si pentru problemele ce apar. Chinezii folosesc de mii de ani acupunctura pentru a reechilibra qi-ul si pentru a trata astfel problemele de sanatate. Un studiu facut recent de carre oamenii de stiinta a dovedit ca acupunctura este eficienta in tratarea multor afectiuni, incepand de la durerile cronice si migrenele si pana la durerile de spate.

Meditatia are beneficii pentru minte, dar si pentru trup – hindusii folosesc dintotdeauna meditatia pentru a linisti mintea, pentru a spori constientizarea si pentru a imbunatati starea de sanatate. Un studiu facut de catre cercetatorii de la Harvard a dovedit ca meditatia are un impact asupra genelor care controleaza stresul si functiile imune ale organismului.

Acceptarea lucrurilor care nu pot fi schimbate reprezinta cheia catre reducerea suferintei – potrivit invataturilor budiste, trebuie sa acceptam lucrurile pe care nu le putem schimba, pentru a reduce suferinta pe care acestea ne-o produc. Cercetatorii de la Universitatea Deakin din Australia au descoperit ca acceptarea realitatii ne face, pe termen lung, sa fim mai fericiti. Abilitatea de a accepta inevitabilul sporeste calitatea vietii.

Avem nevoie de iubire – majoritatea popoarelor sunt de parere ca dragostea ne tine in viata si ne ofera sansa la fericire. Tot cercetatorii de la Harvard au realizat un studiu si pe aceasta tema, studiu ce a durat mai bine de 75 de ani. Cel care a condus studiul, psihiatrul George Vaillant sustine ca in urma studiului a descoperit ca exista doi piloni ai fericirii, primul este iubirea, iar cel de-al doilea este descoperirea unei metode de a trece prin viata fara sa refuzi iubirea.

 

*In cadrul YogaSat Festival se vor purta discutii in urma carora vei afla o sumedenie de informatii noi. Mai multe despre festival gasesti aici.

Comenteaza cu Facebook