Corina Ilie: „Menirea mea ca instructor de yoga este de a inspira Skip to main content
femeie-asana-meditatie

Corina Ilie a descoperit yoga acum 10 ani și timp de 7 ani a mers la cursuri. În 2017 a decis sa devină instructor yoga certificat. Origanizează frecvent workshouri și retreaturi, actualmente considerând că are menirea de inspira oamenii. Mai multe despre Corina în interviul oferit în exclusivitate pentru YogaSat.

„Menirea mea ca instructor de yoga este de a inspira oamenii să devină cea mai buna versiune a lor, de a-și descoperi întregul potențial și a înțelege că sunt în siguranță atunci când <go with the flow>. Satisfacția mea cea mai mare este să văd prieteniile speciale legate pe măsură ce oamenii se reunesc prin Yoga!

Am descoperit Yoga accidental, acum 10 ani, participând la o sesiune care avea loc la sala unde mergeam de 2-3 ori pe săptămână pentru fitness. Nu a fost "dragoste la prima vedere" pentru că mi s-a părut foarte greu la început, mai ales din cauza lipsei de flexibilitate pe care o aveam în ciuda faptului că făceam săptămânal diverse sesiuni de fitness. Însă am luat-o ca pe o provocare și încet, încet, practicând săptămânal, am început să observ schimbări fizice: creșterea mobilității, ameliorarea durerilor de spate, definirea mușchilor picioarelor, îmbunătățirea posturii și a respirației. În timp am observat și alte schimbări pe plan mental: reducerea stresului și a anxietății și îmbunătățirea concentrării mentale, dar și o deschidere pe plan spiritual prin cultivarea emoțiilor pozitive și a conexiunii cu Natura/Divinitatea/Universul.

Image
grup-yoga

Yoga nu mi-a schimbat numai modul de viata, mi-a schimbat întreaga viață.

După 20 de ani in marketing și 7 ani de practică yoga cu diversi instructori experimentati, am decis sa părăsesc lumea corporate și să urmez cursurile Indian Yoga Academy (Fitness Scandinavia School) unde am primit certificarea FAA International în Ianuarie 2017.

De atunci predau Hatha Yoga iar obiectivul meu este să construiesc, prin sesiuni de yoga, workshopuri de dezvoltare personala și retreat-uri, o comunitate yoga activă, caldă și vibrantă.

Yoga a devenit o disciplină de viață: o practic zilnic, atât în cadrul sesiunilor predate cât și personal. Pe lângă yoga, sunt pasionata de nutriție, stil de viata sănătos, uleiuri esențiale, natură și călătorii.

Image
grup-yoga

Organizez periodic retreaturi well-being în locații deosebite din țară și străinătate, în cadrul cărora, prin yoga, meditație, uleiuri esențiale și diverse workshopuri, ajut oamenii să-și armonizeze trupul, mintea și spiritul pentru a avea o viață sănătoasă și fericită.

Cred că ar fi extraordinar dacă Yoga ar fi introdusă în școlii ca opțiune, nu ca ceva obligatoriu. Yoga nu poate fi impusa, ea aduce schimbări extraordinare dacă devine parte integrantă din viața noastră și este ințeleasă și traită ca ceea ce a fost menită să fie: o conexiune, o uniune cu noi înșine la toate nivelele (fizic, mental, spiritual), cu momentul prezent și cu Universul.

Practic Yoga conștientă; această include și partea sportivă (fizică) și cea mentală și cea spirituală.

Citește si: Denis Dochioiu: “Lumea nu are nevoie si de alti profesori stresati, lumea are nevoie de oameni care experimenteaza YOGA”

Sesiunile mele sunt consistente, jucăușe și creative, și provoacă participanții să-și atingă limitele, rămânând în același timp conectați cu respirația, emoțiile și senzațiile din corp.

Îi urmăresc și îi admir în continuare pe instructorii cu care mi-am început practica yoga: Ana Werczberger, Ioana Hudita, Ovidiu Atanasiu, pe maestra mea de la Fitness Scandinavia Denis Dochioiu si bineințeles pe Sadhguru. ”

Mulțumim Corina.

Namaste!

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook