Reteta vegetariana: Chiftelute de dovlecel cu quinoa Skip to main content
Reteta vegetariana: Chiftelute de dovlecel cu quinoa

Pentru a prepara chiftelute de dovlecel cu quinoa ai nevoie de 40 de minute, cateva ingrediente si un strop de indemanare.

Pentru 10 portii ai nevoie de:

  • 2 dovlecei de dimensiune medie
  • 3 linguri de seminte de chia inmuiate in 9 linguri de apa (inlocuitor pentru oua)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 cana de quinoa gatita
  • ¾ cana de pesmet
  • 2 linguri de parmezan ras
  • ½ lingurita de fulgi de chilli
  • o mana de patrunjel tocat marunt
  • sare de mare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 3 linguri de ulei de masline

Pentru sos ai nevoie de:

  • 1 cana de smantana
  • 2 lingurite de zeama de lamaie
  • 1-2 lingurite de marar tocat
  • sare dupa gust

Pentru a prepara sosul, amesteca toate ingredientele intr-un bol si lasa apoi sosul obtinut la racit pana cand prepari chiftelele.

Citeste: RETETA VEGANA: DOVLEAC UMPLUT CU CIUPERCI, KALE SI QUINOA

Da pe razatoare dovlecelul, apoi scurge-l pentru a te asigura ca e indepartat tot excesul de apa.

Pune semintele de chia inmuiate in apa intr-un bol, adauga apoi dovlecelul scurs bine, quinoa fiarta, pesmetul, parmezanul, fulgii de chilli, patrunjelul, sarea si piperul. Amesteca bine, apoi lasa amestecul in jur de 2 ore la frigider.

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, apoi pune cu ajutorul unei cupe de inghetata cate o chifteluta formata din compozitia scoasa de la frigider. Prajeste chiftelele cate 3-4 minute pe fiecare parte, apoi scoate-le pe o farfurie acoperita cu un servetel absorbant.

Daca preferi varianta fara ulei, pune chiftelele intr-o tava acoperita cu hartie de copt si coace-le in jur de 20 de minute.

Serveste chiftelele alaturi de sosul de smantana.

Pofta buna!

Comenteaza cu Facebook