Studiu: Constientizarea sinelui ar putea fi cheia catre fericire Skip to main content
Studiu: Constientizarea sinelui ar putea fi cheia catre fericire

Constientizarea sinelui ar putea fi secretul fericirii. Un studiu realizat recent a scos la iveala faptul ca bunastarea ar putea fi descrisa ca fiind determinata de urmatorii trei factori, stabiliti in mod exclusiv subiectiv:

  • Senzatia de impacare cu viata pe care o avem
  • Frecventa si intensitatea emotiilor pozitive: placerea si fericirea
  • Raritatea emotiilor negative precum depresia, teama, anxietatea ori tristetea

In cadrul acestui studiu, specialistul Frank M. Wanderer a examinat modul in care constientizarea sinelui afecteaza bunastarea. Frank e de parere ca fericirea este facilitata de constientizarea de sine, in timp ce un nivel redus de constientizare nu face individul fericit.

Studiul a fost facut pe un esantion de 900 de studenti, dintre care 552 femei, iar 302 barbati, cu varsta medie de 20 de ani. Rezultatele acestui studiu au indicat ca studentii care au experimentat constientizarea de sine chiar si la o intensitate redusa sunt mai fericiti decat studentii care nu au experimentat aceasta constientizare.

Constientizarea de sine a venit, in cazul studentilor monitorizati, la pachet cu o stare de bine si cu o atitudine pozitiva asupra vietii. Pe de alta parte, persoanele cu nivel scazut de constientizare de sine prezinta adesea simptome de depresie.

Comenteaza cu Facebook