Valea cu pești - retreat de practică intensivă 13-17 iunie | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
Perioada
13 -17 iunie 2022
Valea cu pești

Valea cu pești - retreat de practică intensivă 13-17 iunie

Școala de primăvară Hatha Yoga SEVA își încheie cursurile, cu o “sesiune” prelungită (4 zile) de practică intensă la munte.

La mijlocul lunii iunie, în perioada 13 – 17 iunie 2022, vom marca finalul celor 3 luni de școală printr-un retreat de yoga pe malul lacului Vidraru – Transfăgărăsan.

Acest retreat este gândit astfel încât să sedimenteze cunoștințele acumulate în cele 3 luni de curs și să dea impulsul necesar practicii zilnice ulterioare - mărim timpul de meditație (3-4 ore zilnic) și de practică yoga posturală conștientă (2 sesiuni zilnice de Hatha, 3 sesiuni de meditație/zi).  Invitația de a participa este deschisă pentru toți cei care vor să își modifice mentalul într-o manieră pozitivă, să capete încrederea și motivația, esențiale pentru o practică individuală constantă, care să ducă la rezultate vizibile.

Locația se află într-un cadru natural deosebit, la o altitudine de 875 m pe malul Lacului Vidraru, la numai 7 km de Barajul Vidraru, la 12 km de Cetatea Poenari. Peisajul  încântător și calitatea aerului vor îmbunătăți condiția generală a participanților.

Practica începe la 5 dimineața. Meniul este lacto-vegetarian.

Image

 

Programul retreat-ului este următorul:

Luni 13  iunie

sosire la hotel și cazare până în ora 16.00

17:00 – 19:00:  opening ceremony, mantra chanting, discuții cu privire la desfășurarea retreat-ului. Setarea INTENȚIEI.

19:30: cina

Marți 14, Miercuri 15, Joi 16 - program zilnic

5:00 – 8:00: mantra chanting, meditație & hatha yoga session

8:30 – 9:30: mic dejun

10:00 – 12:00: satsang - viveka, discernământ în practică și în alegerea obiectivului practicii, (choosing the path) în raport cu conceptul de liber arbitru / despre meditație, disciplină & constanță în practică/ forme clasice de yoga, Raja, Jnana, Kriya

12:00 – 12:30: meditație. Diverse tehnici de conștientizare

13:00 – 14:30: masa de prânz

15:00 – 17:00:(doar pe 15 iunie) workshop de acupunctura tinut Dr. Angelica Trifu. Acupunctura- este un procedeu terapeutic tradițional oriental, folosită în timpurile noastre ca tratament alternativ la medicina alopată și a rămas aproape nemodificată de mai bine de 5000 de ani. Utilizarea acupuncturii are ca scop finalreglarea fiziologică a corpului uman și întărirea posibilităților de echilibrare și reglare energetică precum și a celor de apărare naturală a corpului.

15.00-17.00 Atelier de pictat mandale în puncte și yantre (doar pe 16 iunie) workshop tinut de Simona Ion
Realizarea unei mandale sau a unei yantre este o formă premergătoare meditației,
ce contribuie la liniștirea minții, concentrare și dezvoltare a creativității. Fiecare
lucrare este unică, pentru că scoate la suprafață sensibilitatea și personalitatea
creatorului, reprezentând și un instrument de autocunoaștere.
În cele două ore de atelier vom învăța tehnica de realizare a mandalelor în puncte și
a yantrelor, astfel încât să puteți finaliza lucrarea ulterior. 
Pentru că nu vom avea mult timp la dispoziție, participanții sunt rugați să își aducă
un compas cu creion, un raportor, o radieră și o linie de max. 30 cm. Restul
materialelor sunt asigurate.

18.00 – 19:00: sesiune hatha yoga, conștientizare, principii de bază în hatha yoga

19:30 – 20:30: cina

21:00 – 22:00: meditație – diverse conștientizări active & explicații

Vineri 17 iunie

5:00 – 8:00: mantra chanting, meditație & hatha yoga session

8:30 – 9:30: mic dejun

10:00 – 12:00: satsang – despre meditație, disciplină & constanță în practică

Closing gathering.

 

Tarif: 1800 RON - loc în cameră dublă, 3 mese lacto-vegetariene/zi, curs intensiv.

tarif camera single - 2200 Ron - 3 mese lacto-vegetariene/zi, curs intensiv.

Rezervări și înscrieri sau alte informații pe hathayogaseva@gmail.com până pe 20 mai.

Locuri limitate.

Pentru confirmarea înscrierii se achită 50% avans, nerambursabil.

Cei care doresc cazare in cameră triplă sau single sunt rugați să ne contacteze pentru ofertă personalizată.

Sesiunile sunt susținute de Val Voicu, instructor hatha yoga cu experiență de peste 30 de ani, despre care poți citi mai multe aici. https://www.yogasat.ro/val-voicu-yoga-artisan-scientist

 

Meniul retreatului: 

13 iunie

 

Cina

  • Risotto cu ceapă verde și sparanghel
  • Salată mixtă: salată verde, roșii, castraveți, ardei capia, ceapă verde cu sare, zeama lămâie și ulei de măsline
  • Plăcintă cu mere și scorțișoară (aluat plăcintă fără ou, mere, scorțișoară, zahăr brun)

 

Rețetă vegetariană de primăvară: Risotto cu ceapă verde și sparanghel

14 iunie

 

Mic dejun

  • Ceai (mentă, mușețel, tei, ceai verde, ceai de fructe), cafea, lapte de vacă, cereale fără zahăr, müsli, kefir/iaurt simplu, biscuiți digestivi (fără ouă), unt, miere, brânzeturi, legume și fructe proaspete, griș cu lapte.

 

Prânz

  • Supă cremă de legume
  • Cartofi noi la cuptor cu rozmarin și salată grecească
  • Clătite vegane cu miere și nucă sau cu gem

 

 

Clatite ayurvedice, pentru toate cele 3 dosha

 

Cina

  • Salată de crudități cu maioneză din avocado (fără ou)
  • Varză călită cu mămăligă
  • Prăjitură cu mălai a la Florin Dumitrescu

 

 salata-cruditati

15 iunie

 

 

Mic dejun

  • Ceai (mentă, mușețel, tei, ceai verde, ceai de fructe), cafea, lapte de vacă, cereale fără zahăr, müsli, kefir/iaurt simplu, biscuiți digestivi (fără ouă), unt, miere, brânzeturi, legume și fructe proaspete

 

Prânz

  • Borș de sfeclă
  • Paste fără ou cu pesto de busuioc proaspăt
  • Măr copt

 

Tagliatelle cu pesto de busuioc. - StickyFingers.ro

Cina

  • Humus cu salată tabouleh, falafel și lipie
  • Budincă de orez cu scorțișoară

The Best Tabbouleh Recipes: from Traditional to Modern | Elle RepublicHumus - Cum se face humus de casă, rețeta simplă și aromată

16 iunie

 

Mic dejun

  • Ceai (mentă, mușețel, tei, ceai verde, ceai de fructe), cafea, lapte de vacă, cereale fără zahăr, müsli, kefir/iaurt simplu, biscuiți digestivi (fără ouă), unt, miere, brânzeturi, legume și fructe proaspete

 

Prânz

  • Supă de roșii cu usturoi verde (morcovi, ceapă, țelină, roșii pasate, usturoi verde)
  • Dovlecei pane cu tzatziki

 

 

Cina

  • Bruschete cu roșii, busuioc și usturoi / bruschete cu guacamole
  • Sote de ciuperci cu ceapă verde și orez basmatic cu salată verde
  • Plăcinta cu vișine și nuci

 

 

 

17 iunie

 

Mic dejun

 

  • Ceai (mentă, mușețel, tei, ceai verde, ceai de fructe), cafea, lapte de vacă, cereale fără zahăr, müsli, kefir/iaurt simplu, biscuiți digestivi (fără ouă), unt, miere, brânzeturi, legume și fructe proaspete

 

 

Băuturile nu sunt incluse în meniu. Se pot comanda a la carte și se pot achita înainte de plecare, în baza notelor de plată de la restaurant, care se pot trece pe cameră. Vă rugăm ca acestea să conțină numărul camerei, numele scris clar și semnătura dvs.

 

Dacă aveți reacții alergice sau alergii alimentare, vă rugăm să anunțați în scris, la înscriere.

Comenteaza cu Facebook