Meditatia: Cele mai comune greseli pe care le poti face Skip to main content
Meditatia: Cele mai comune greseli pe care le poti face

Ştii deja nenumăratele beneficii pe care meditaţia le are pentru minte, suflet şi trup. Asta nu înseamnă insă că ai descoperit tainele meditaţiei – Iată care sunt cele mai comune greşeli pe care oamenii le fac in timp ce meditează, pentru a te feri de ele!

Alegerea unui tip de meditaţie incorect – meditaţia pe muzică, spre exemplu, va fi mai mult ca sigur ineficientă. Dacă nu reuşeşti sa decriptezi tainele meditaţiei pe cont propriu, caută un maestru care să te ajute sa iţi găseşti calea. Un instructor de yoga iţi va explica lucrurile pe inţelesul tău, astfel încât să nu poţi da greş.

Aşteptări nerealiste – o altă greşeală comună constă în faptul că oamenii au tendinţa de a îşi crea aşteptări nerealiste cu privire la practica meditaţiei. Această practică necesită dedicare, perseverenţă şi frecvenţă aşa că nu te poţi aştepta să practici meditaţia o dată pe săptămână şi să observi o schimbare majoră.

Dorinţa ca toate gândurile să dispară – mintea este un dar extraordinar, nu ar trebui să ne dorim, sub nicio formă, sa o reducem la tăcere. Ideea este sa iţi observi gândurile şi să le orientezi apoi in direcţia in care iţi doreşti – adică, să iţi controlezi mintea, nu să o reduci la tăcere.

Scepticismul – dacă practici meditaţia fară sa crezi in ea, e ca si cum ai pierde o lupta pe care stii din start ca o vei pierde.

Faci totul pe cont propriu – nu te astepta sa reusesti sa beneficiezi de tot ceea ce meditatia iti poate oferi, pe cont propriu. Ai nevoie de un instructor care sa te initieze in tainele meditatiei, pentru ca apoi sa continui pe cont propriu sa iti urmezi calea.

Comenteaza cu Facebook