Skip to main content
Meditatia: Cele mai comune greseli pe care le poti face

Stii deja nenumaratele beneficii pe care meditatia la are pentru minte, suflet si trup. Asta nu inseamna insa ca ai descoperit tainele meditatiei – Iata care sunt cele mai comune greseli pe care oamenii le fac in timp ce mediteaza, pentru a te feri de ele!

Alegerea unui tip de meditatie incorect – meditatia pe muzica, spre exemplu, va fi mai mult ca sigur ineficienta. Daca nu reusesti sa decriptezi tainele meditatiei pe cont propriu, cauta un maestru care sa te ajute sa iti gasesti calea. Un instructor de yoga iti va explica lucrurile pe intelesul tau, astfel incat sa nu poti da gres.

Asteptari nerealiste – o alta greseala comuna consta in faptul ca oamenii au tendinta de a isi crea asteptari nerealiste cu privire la practica meditatiei. Aceasta practica necesita dedicare, perseverenta si frecventa asa ca nu te poti astepta sa practici meditatia o data pe saptamana si sa observi o schimbare majora.

Dorinta ca toate gandurile sa dispara – mintea este un dar extraordinar, nu ar trebui sa ne dorim, sub nicio forma, sa o reducem la tacere. Ideea este sa iti observi gandurile si sa le orientezi apoi in directia in care iti doresti – adica, sa iti controlezi mintea, nu sa o reduci la tacere.

Scepticismul – daca practici meditatia fara sa crezi in ea, e ca si cum ai pierde o lupta pe care stii din start ca o vei pierde.

Faci totul pe cont propriu – nu te astepta sa reusesti sa beneficiezi de tot ceea ce meditatia iti poate oferi, pe cont propriu. Ai nevoie de un instructor care sa te initieze in tainele meditatiei, pentru ca apoi sa continui pe cont propriu sa iti urmezi calea.

Comenteaza cu Facebook