Yoga dupa nastere – reguli de baza si asane recomandate Skip to main content
Yoga dupa nastere – reguli de baza si asane recomandate

Yoga este ideala pentru refacerea dupa cele 9 luni de sarcina, dar si dupa nastere. Este recomandat sa se practice yoga sau orice alta forma de miscare dupa ce trec primele 40 de zile de la nastere. Medicii sunt de parere ca uterul are nevoie de aceste 40 de zile pentru a se reface complet, de aceea este important sa se respecte indicatiile de repaus in aceasta perioada. Daca nasterea a implicat cezariana, perioada se poate prelungi, in functie de recomandarile medicului.

Nu e indicat sa practici posturi foarte complexe imediat dupa ce revii la rutina de yoga zilnica dupa ce ai nascut. Se recomanda in prima faze asanele usoare, care au efecte benefice asupra uterului si zonei intime, sporind refacerea tesuturilor.

De asemenea, daca alaptezi, e indicat sa eviti posturile care implica sprijinirea pe zona pieptului intrucat ar putea crea disconfort sau chiar dureri.

Avand in vedere ca tot timpul iti este ocupat de nou nascut imediat dupa nastere, poti renunta la sesiunile de yoga de la studio, pe care le poti inlocui cu o jumatate de ora, poate chiar o ora de yoga acasa, in timp ce bebelusul doarme. Intinde-ti salteaua de yoga, fa-ti incalzirea si apoi incearca o serie de posturi usoare precum Marjariasana, Uttanasana, Virabhadrasana ori Baddha Konasana. Important este sa te simti confortabil in posturile pe care le faci si sa nu fortezi nicio zona a corpului. Treptat, vei putea reveni si asane mai complexe, pe care le practicai inainte de nastere fara prea mare efort.

Citeste: YOGA PRENATALĂ: BENEFICII, RECOMANDĂRI ȘI CONTRAINDICAȚII

Incheie sesiunea de yoga cu cateva minute de meditatie. Acestea iti vor prinde extrem de bine in aceasta perioada agitata, in care cateva momente de liniste iti sunt necesare.

Fa-ti un obicei din a practica zilnic yoga, dimineata, chiar daca cel mic iti ocupa tot timpul.

Dupa nastere, este foarte important ca proaspata mamica sa isi faca timp (si) pentru ea. Acest lucru este benefic atat pentru sanatatea ei mentala, cat si pentru bebelus – o mama fericita creste un copil fericit :).

Comenteaza cu Facebook