Skip to main content
10 alimente care ajută la detoxificarea ficatului

Organismul are nevoie de putin ajutor din partea pentru a elimina toxinele așa că nu ar strica să alegi în mod conștient alimentele pe care le consumi.

Medicii au descoperit că există o serie de alimente care stimulează funcționarea ficatului, ajutându-l să elimine toxinele – Iată despre ce alimente este vorba!

Grepfrutul – bogat în vitamina C, dar și în antioxidanți, grepfrutul, la fel ca și alte citrice precum portocalele sau lămâile, susțin activitatea detoxificantă a ficatului. Consumă un pahar de fresh de grepfrut pe zi pentru a stimula producția de enzime de detoxificare a ficatului.

Morcovul – morcovii au un conținut ridicat de flavonoizi și beta-caroten așa că stimulează funcționarea ficatului.

Ceaiul verde – despre ceaiul verde se știe că este bogat în catehine, iar acești compuși ajută ficatul să funcționeze în parametrii normali. Cercetătorii au descoperit că extractul de ceai verde este dăunător, așa că este recomandat să consumi ceai verde ca atare.

Avocado – avocado este un aliment care ajută organismul să producă glutation, un compus care este necesar pentru a curăța ficatul de toxinele dăunătoare.

Merele – bogate in pectine, merele ajută și ele ficatul să funcționeze în parametri normali.

Legumele crucifere – broccoliul și conopida conțin glucozinolați, care ajută enzimele ficatului să funcționeze așa cum trebuie.

Turmericul – turmericul este condimentul preferat al ficatului. Acesta stimulează detoxificarea ficatului, accelerand eliminarea toxinelor.

Nucile – bogate în arginină, aminoacid de preț pentru sănătatea organismului, nucile sunt și ele benefice pentru ficat.

Varza – si consumul de varza contribuie la detoxificarea ficatului așa că trebuie introdusă în dieta ta.

Uleiul de masline – uleiul de masline obținut prin presare la rece, consumat cu moderație, oferă organismului o bază lipidică care poate absorbi toxinele.

 

*In cadrul festivalului YogaSat vei participa la workshopuri in cadrul carora vei invata ce si cum sa mananci pentru o viata sanatoasa si armonioasa. Mai multe informatii despre fesival gasesti aici.

Comenteaza cu Facebook