Reteta de Tikka Masala vegetariana Skip to main content
Reteta de Tikka Masala vegetariana

Reteta de Tikka Masala vegetariana este usoara si delicioasa, tipic indiana. E unul dintre foarte putinele feluri de mancare care sunt bune nu numai imediat, la servire, ci si dupa aceea. Abunda in legume, iar gustul va surprinde in mod placut chiar si cele mai pretentioase papile gustative.

CITESTE Reteta holistica ayurvedica pentru detox intensiv

Ingrediente:
- 1 ceapa aurie mare, jumatate pentru sos si jumatate tocata fin
- 2 catei de usturoi, curatati
- 1 bucatica (cat o falanga) de radacina proaspata de ghimbir, curatata
- 10 frunze de coriandru proaspat, plus alte cateva pentru servire
- 2 linguri de ulei de masline
- ½ lingurita de chimion
- ½ lingurita de turmeric
- ¼ lingurita de scortisoara pudra
- 1 lingurita de paprika
- 1 lingurita de sare (optional sau dupa gust)
- 1 ½ lingurite de garam masala
- 400 g de rosii prunisoare (preferabil de la conserva, fara sa fie scurse)
- 1 conserva de bulion
- 1 iaurt mic vegan, natur, neindulcit
- 1 conserva de lapte de cocos nedegresat
- ½ conopida, taiata in buchetele sau bucati mici
- 3 morcovi mari, curatati si taiati fin
- 1 conserva de naut, boabele scurse si spalate
- 1 cana de boabe de mazare refrigerate
- optional, pentru servire: frunze tocate de coriandru, iaurt, orez basmati gatit (fiert simplu)

CITESTE Bucatarul ayurvedic, reteta de supa de naut, cu toate cele sase gusturi

Preparare:
Se adauga, in robotul de bucatarie, jumatate de ceapa, usturoiul, ghimbirul, frunzele de coriandru si o lingura de ulei de masline. Se proceseaza apasand butonul de pulsare, cam un minut, pana cand se amesteca bine totul.

Intr-o cratita mare, se incalzeste o lingura de ulei de masline la foc mediu. Se adauga ceapa tocata si condimentele, se amesteca si se gateste timp de 10 minute. Se adauga rosiile, impreuna cu lichidul din conserva, bulionul, iaurtul, jumatate de conserva de lapte de cocos si amestecul preparat deja la robot. Se gateste timp de 5 minute la foc mediu.

Se adauga conopida si morcovii si se aduce la fierbere. Se fierbe mancarea timp de 20 de minute. De indata ce legumele s-au inmuiat, se adauga nautul, mazarea si restul de lapte de cocos. Se amesteca bine si se gateste inca 5 minute sau pana cand boabele de mazare devin moi.

Se serveste cu orez si, optional, decorat cu cateva frunze de coriandru si iaurt.  

Informatii nutritionale per portie:
Portii: 6
Calorii: 389
Grasimi: 9.5 g
Colesterol: 6.2 mg
Sodiu: 734.3 mg
Carbohidrati: 36.1 g
Zaharuri: 14.4 g
Proteine: 13.9 g

 

Comenteaza cu Facebook