10 alimente care te ajută să îți menții concentrarea Skip to main content
10 alimente care te ajută să îți menții concentrarea

Atât în practica yoga, cât și în viața de zi cu zi, o bună concentrare înseamnă performanțe mai bune – Iată ce alimente te ajută să te concentrezi indiferent de situația în care te afli!

Avocado

Dacă suferi de deficit de atenție și îți dorești să îți sporești concentrarea, ai putea incorpora avocado în dieta ta. Grăsimile monosaturate din avocado ajută creierul să dea randament.

Somon

Potrivit studiilor, somonul nu numai că te ajută să îți menții concentrarea pe perioade îndelungate, însă îmbunătățește și funcțiile cognitive.

Legumele cu frunze verzi

Varza kale, spanacul, dar și salata sunt bogate în antioxidanți, precum și în acid folic. Acodul folic îți menține creierul tânăr în ciuda îmbătrânirii. Așadar, legumele cu frunze verzi nu numai că te ajută să te concentrezi, ci și să îți menții creirul limpede de-a lungul anilor.

Apa

Poate că e mai tentant să bei o cafea în timpul unei ședințe importante, însă un pahar cu apă e mult mai benefic. Deshidratarea este cel mai mare dușman al concentrării.

Macrou

Bogat în vitamin B12, macroul combate oboseala și îți menține mintea alertă în ciuda lucrurilor care se întâmplă în jur.

Alune

Fibrele, precum și cele peste 30 de vitamine pe care le regăsim în alune, îți hrănesc direct sistemul nervos central, precum și creierul așa că problemele de concentrare devin o amintire.

Coacăze

Bogate în fibre, coacăzele mențin starea de sațietate, care favorizează menținerea concentrării.

Amestec de fructe deshidratate și semințe

Un asemenea amestec reprezintă combinația ideală de nutrienți, oferindu-ți energie și putere de concentrare.

Baton de semințe și alune

Un baton de semințe și alune homemade îți redă energia în momentele de oboseală puternică, ajutându-te să îți recapeți concentrarea.

Popcorn făcut cu ulei de cocos

Înlocuiește o gustare nesănătoasă de la amiază cu popcorn făcut în ulei de cocos. Bogat în fibre și carbohidrați, acesta te ajută să te concentrezi.

Comenteaza cu Facebook