10 motive pentru care să vizitezi Kashmir-ul Skip to main content
10 motive pentru care să vizitezi Kashmir-ul

Kashmir purta, pe vremuri, denumirea de Raiul pe Pământ și merita din plin această asociere. Nu este o destinație turistică promovată în România, așa că nu ar strica să afli 10 motive pentru care merită să mergi în Kashmir măcar o dată în viață.

Peisajele contrastante îți taie răsuflarea – lacuri cu apă cristalină la poalele munților Himalaya, ape care curg lin în Valea Nubra, deșertul și mănăstirile izolate de pe culmi sunt elemente pe care nu ești obișnuit să le vezi în același loc. Ei bine, în Kashmir vei putea să te bucuri de toate.

Kashmir

Plimbare cu shikara pe Lacul Dal sau pe apele din jur – nu ai în fiecare zi ocazia să te plimbi cu o barcă din lemn, specifică zonei Kashmir, care pentru localnici servește drept casă.

E o oază în toiul verii – pe timp de vară, atunci când temperaturile din întreaga Indie depășesc fără probleme pragul de 40 de grade Celsius, în Kashmir, altitudinea și contextul montan îți asigură o temperatură medie de 23 de grade Celsius, cu maxime de 29 și minime de 17,5 grade Celsius.

Este un renumit loc de pelerinaj – mănăstirile budiste din regiunea Kashmir atrag mii de turiști dornici să cunoască cultura călugărilor tibetani. Poți participa la slujbele ținute la aceste mănăstiri și poți chiar și să discuți cu călugării dacă îți dorești asta.

Kashmir

Poti vedea cei mai mari platani orientali, chiar la ei acasa – platanul oriental este un arbore de dimensiuni mari, însă cele mai înalte exemplare se regăsesc în parcurile și pădurile de Kashmir pentru că de aici este originar.

Poti vedea Cascada Aharbal – această cascadă se formează pe râul Veshu, afluent al râului Jehlum. Această cascadă are o cădere de 25 de metri și 0 lățime de 7 metri. Fiind numită Niagara a Kashmirului, cascada Aharbal atrage mii de turiști anual.

Aharbal

Mâncarea din Kashmir este deosebită – preparatele culinare tradiționale din zona Kashmir satisfac până și cele mai pretențioase gusturi. În niciun alt loc nu vei găsi șofran și migdale mai gustoase decât în Kashmir.

Cultura de aici nu o vei mai întâlni nicăieri – mixul de influențe hinduse, influențe budiste, lumea indiană și cea asiatică formează împreună un tot a cărui unicitate nu are cum să te impresioneze.

Te poti plimba pe cămilă în desert – safari cu cămila reprezintă  altă atracție turistică de mare interes. Timp de 2 ore vei putea explora împrejurimile de pe cocoașa unei cămile.

Kashmir

Poți face achiziții excelente - șalurile din lâna pashimn, concurentă serioasă a cașmirului, dar și covoarele și mochetele persane pot fi cele mai inteligente suveniruri achiziționate vreodată.

*Poți vizita aceste mănăstiri budiste alaturi de Hatha Yoga Seva, care te invită, în luna august a acestui an, într-o călătorie inițiatică, din care să te întorci cu un bagaj spiritual pe viață. Mai multe informații găsești aici.

Comenteaza cu Facebook