5 filme pentru început de an Skip to main content
film-cinematic

La început de an, când încă ne bucurăm de vacanță, iată 5 filme interesante care să te inspire şi să te determine sa incepi anul in forţă cu practica ta. 

Image

1. „Yoga Unveiled” (2004) 

Acest film acoperă nu doar istoria, ci și varietățile mari de yoga și utilizările sale terapeutice.

De asemenea, aduce un adevărat sentiment de mondenitate discuției despre yoga cu experți din întreaga lume, cum ar fi Jon Kabat-Zinn, B.K.S. Iyengar, T.K.V. Desikachar și muți alții. Acest film este fantastic pentru yoghinii din toate filiațiile care doresc să se dezvolte și să-și ia practica mai mult în serios.

Vezi aici colecția de bețișoare naturale premium YogasatShop

Image
kung-fu-panda

2. Seria „Kung Fu Panda” (2008 - 2016

Deși nu sunt direct legate de yoga, lecțiile din seria „Kung Fu Panda” pot fi aplicate cu ușurință în practica yoga. De la a trăi în momentul prezent până la acceptarea corpului și a calităților tale este atins și exemplificat subtil într-un mod frumos de această serie de filme. Ca să nu mai vorbim de animație superbă, o distribuție grozavă și umor care cu siguranță de va face să râzi și să te relaxezi.

Image
walk-with-me

3. „Walk With Me” (2017) 

Concentrându-se pe budistul zen Thich Nhat Hanh și comunitatea sa din Plum Village, acesta este unul dintre cele mai bune documentare de contemplare meditativă. Cu un dialog minim și citate din Hanh, povestit de Benedict Cumberbatch, se adâncește în viețile călugărilor budiști care s-au dedicat unui stil de viață yogi.

Într-o lume a haosului și a vibrațiilor extreme ale vieții din secolul al XXI-lea, „Walk With Me” este o mică oază plăcută de a te relaxa.

Citește și: 5 filme de vazut cat stai acasa

Image
cloud-atlas

4. „Cloud Atlas” (2012)

Un film despre inter-conectivitatea tuturor ființelor umane prin timp și spațiu, „Cloud Atlas” atinge conceptul de karma și modul în care acțiunile noastre influențează viitorul. În momentul în care citești și cartea, acest film te va purta într-o călătorie care are potențialul de a te lăsa fără suflare.

Image
Awake-The-Life-Of-Yogananda”

 5. „Awake: The Life Of Yogananda” (2014) 

Citește și: Paramahansa Yogananda, mesagerul Orientului în lume

Viața lui Yogananda, swami-ul hindus, care a adus practic yoga în lumea occidentală este una fascinantă. Învățăturile și practicile sale sunt examinate și explorate într-un mod în care yoghinii americani moderni sunt departe de a practica. Deși filmul nu se extinde dincolo de comunitatea yoghină, mesajul său general este spus frumos de către realizatorii de film, precum și de adepții care l-au cunoscut personal pe Yogananda. „Awake” ne oferă șansa de a reveni la rădăcinile unui yogin occidental spiritual.

Vizionare plăcută!

www.YogasatShop.ro - sursa ta de inspiratie în practică

Comenteaza cu Facebook