5 ritualuri de detoxifiere pe care e indicat să le practici | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
Ritualuri detox

Un organism detoxifiat este un organism sănătos. Și cum detoxifierea este necesară cu precădere la schimbarea de anotimp, e indicat să folosești aceste 5 ritualuri de detoxifiere înainte de sosirea iernii.

Exfolierea pielii uscate

Pielea este cel mai mare organ al organismului uman și prin ea se elimină 25% din toxinele din organism. În fiecare minut 30.000 de celule ale pielii mor, fiind înlocuite de unele sănătoase.

Exfolierea pielii te va ajuta să îndepărtezi celulele moarte. Poți face asta masându-ți pielea cu o perie cu peri naturali. Folosește mișcări circulare și pornește de la pielea de pe picioare, urcând treptat. Pielea de pe stoma car fi ideal să o masezi în sensul acelor de ceasornic pentru a facilita digestia.  La final, fă un duș pentru a îndepărta în totalitate celulele moarte desprinse de piele.

Scrub cu prosop fierbinte

Exfolierea pielii cu un prosop fierbinte poate fi făcută atât dimineața, cât și seara. Umple chiuveta cu apă fierbinte, apoi înmoaie un prosop din bumbac în ea. Masează-ți apoi, pe rând, fiecare parte a corpului.

Metoda prosopului fierbinte activează sistemul limfatic, liniștește mintea, reduce tensiunea musculară și ajută la energizarea întregului corp. Dimineața te energizează, iar seara te relaxează, pregătindu-te pentru somn.

Gargara cu ulei de cocos

Înainte de a mânca sau a bea, dimineața, pune o jumătate de lingură de ulei de cocos pe limbă. Fă apoi gargară cu acesta preț de cel puțin 5 minute și cel mult 20. Aruncă apoi uleiul din gură, clătește-ți cavitatea bucală și spală-te pe dinți.

În niciun caz nu ai voie să înghiți uleiul întrucât, în timpul gargarei, acesta devine toxic, colectând toate toxinele din orificiul bucal.

Această metodă de detoxifiere ucide germenii, întărește gingiile, reduce inflamația, dar elimină si respirația urât mirositoare.

Răzuirea limbii

Răzuirea limbii cu un dispozitiv special, făcut din cupru, este un obiecei provenit din medicina ayurvedică. Potrivit Ayurveda, răzuirea limbii nu numai că îndepărtează toxinele, dar te face și un bun orator, îți mărește expresivitatea și te determină să fii mai sincer și convingător.

Dacă îți faci un obicei din a-ți răzui limba în fiecare dimineață, mucusul în exces va fi eliminat, bacteriile și germenii de asemenea, poftele vor fi reduse, iar gustul va fi potențat.

Apa cu lămâie

Bogate în nutreinți de preț, printre care vitaminele C și B, calciu, fier, magneziu, potasiu și fibre, lămâile au efecte detoxifiante pentru organismul uman.

E indicat să consumi sucul de lămâie diluat în apă călduță, dimineața, pe stomacul gol, și să nu mai bei nimic  ori să mănânci preț de 30 de minute.

Având un efect alcalin, apa cu lamâie întărește sistemul imunitar. Aceasta îmbunătățește digestia, curăță organismul, reduce inflamața și te ajută să elimini kilogramele în plus, reducând apetitul. Mirosul acesteia are efecte calmante pentru sistemul nervos.

Comenteaza cu Facebook