Activarea glandei pineale – 10 tehnici din Qigong Skip to main content
Activarea glandei pineale – 10 tehnici din Qigong

Glanda pineala este localizata in centrul creierului, insa de sute de ani este asociata cu cel de-al treilea ochi. Studiile facute in domeniu au inceput deja sa identifice dovezi ale faptului ca glanda pineala este legata de vedere.

Fosilele unor animale foarte vechi au fost cercetate si s-a descoperit astfel ca glanda pineala a acestora avea o forma rudimentara de cornee si retina. La oameni, celulele glandei pineala seamana cu celulele retinei, care nu se mai regasesc in nicio alta zona din corp.

Citeste: AL TREILEA OCHI: DEFINIȚIE, ROL ȘI ACTIVARE

Glanda pineala este asociata in hinduism, dar si in Qigong (n.r. sistem chinezesc de cultivare a sanatatii, dar si de evolutie spirituala) cu cel de-al treilea ochi. Asadar, activarea acesteia este echivalenta cu trezirea celui de-al treilea ochi.

In Qigong se folosesc 10 metode pentru activarea glandei pineale:

  • Respiratia – o serie de tehnici de respiratie, similare pranayama din yoga, pot stimula activitatea glandei pineale.
  • Palparea – palparea fruntii, in locul dintre sprancene, poate activa glanda pineala. Vibratiile produse de atingerile repetate ale degetelor pot ajunge la glanda pineala, activand totodata si hipotalamusul.
  • Incantarea – incantarea unor mantre creeaza o anumita vibratie, care la randul ei activeaza glanda pineala.
  • Presarea cu limba – folosirea limbii pentru a presa cerul gurii poate activa, de asemenea, glanda pineala.
  • Strangerea ochilor – atunci cand strangi foarte tare pleoapele, glanda pineala este contractata. Acest lucru contribuie la activarea sa.
  • Rasucirea coloanei vertebrale – posturile corpului rasucite, care fac coloana vertebrala sa capete o forma spiralata, activeaza glanda pineala.
  • Intunericul – lipsa luminii stimuleaza productia si eliberarea de melatonina, fapt ce stimuleaza functiile glandei pineale.
  • Rasul sau zambetul – prin zambet se deschide atat inima, cat si Sahasrara, chakra coroanei, amplasata in crestet. Astfel, mai multa lumina patrunde in corp, iar organele incep sa vibreze, deci si glanda pineala.
  • Concentrarea – energia din organism se duce in locul in care ne concentram. Asadar, concentrarea asupra celui de-al treilea ochi duce energie in acel loc si faciliteaza activarea glandei pineale.
  • Dieta sanatoasa si hidratare – hidratarea este esentiala pentru activarea galndei pineale. Alimentele bogate in triptofan pot contribui si ele la activarea glandei pineale. Alimente care contin triptofan sunt: migdalele, algele, ciocolata, seminte de susan, nautul

Citeste: TREZIREA CELUI DE-AL TREILEA OCHI: TEHNICI, EFECTE ȘI BENEFICII

Comenteaza cu Facebook