Lidia Jianu: „Aș îndrăzni să spun că practic Yoga de când m-am născut.” Skip to main content
lidia-jianu-instructor-yoga

Lidia Jianu este de profesie asistent medical și ani buni a lucrat în secția de ortopedie. Nu de puține ori s-a întrebat cum s-ar putea evita sau cel puțin încetini modificările degenerative, iar yoga a venit ca și răspuns.

Citelte și: Asane pentru sănătatea coloanei vertebrale

Prin practica zilnică a reușit să integreze acceptarea și auto-acceptarea și a înțeles tainele Universului prin conștientizarea faptul că este însăși reflexia Lui (a Divinității). În aprilie 2020 a început cursul de instructor yoga, iar în prezent se bucură alături de studenții ei pe plajele însorite ale Mării Negre.

Mai multe despre Lidia în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Sunt de profesie Asistent medical și întâmplător sau nu am lucrat ani buni pe o secție de Ortopedie iar acum îmi continui activitatea într-o Clinica de recuperare.  Adesea m-am întrebat cum putem evita  sau cel puțin încetini modificările degenerative, uzura articulațiilor, discurilor intervertebrale, cum putem prelungi starea de bine a corpului? Exista soluții?.. Ei, da! Yoga a venit ca o confirmare si chiar ca o certitudine în momentul in care am început să practic.

Image
lidia-jianu-instructor-yoga

Povestea mea ca si Instructor Yoga începe în aprilie 2020, exact la debutul Pandemiei când am reluat practica yoga și am început cursul online TTC 200 cu Dana Tupa - fondatorul ACADEMIEI PURNA YOGA.

Aș îndrăzni să spun că practic Yoga de când m-am născut, de fapt cu toții practicăm Yoga încă de la primul inspir, știu, pare mult spus dar este o realitate pe care o conștientizam foarte târziu, abia atunci când corpul nostru  ,,uita’’ cum a fost creat. Indienii și budiștii au avut inspirația să cultive și să extindă  aceste daruri prin practica Yoga.

Yoga pentru mine a devenit punctul de reper si reprezintă cu adevărat liantul trup-spirt-minte; în timpul practicii dispare noțiunea de  timp , exista doar spațiu extins. Prin practica zilnică am reușit să integrez cel mai dorit concept - ACCEPTARERA dar mai cu seama AUTOACCEPTAREA. Legătura cu divinitatea vine și …devine de o subtilitate aproape palpabilă, înțelegi tainele Universului prin conștientizarea faptului ca tu însuți ești reflexia Lui.  Tehnicile de respirație mi se par fabuloase,  pe lângă faptul ca liniștesc și calmează mintea încetinind fluxul gândurilor, aduc un plus de oxigen în sânge echilibrând funcțiile vitale, devin responsabile și de o capacitate pulmonara ideala. Adesea pulmonii unui practicant yoga pot fi comparați cu ai unui sportiv de performanta.  

Image
lidia-jianu-instructor-yoga

Sigur că practica Yoga te schimba iremediabil, devii conștient de propria-și putere, de perfecțiunea în care ai fost creat, de capacitățile tale senzoriale dar mai cu seama extrasenzoriale, înțelegi că propriile-ți limite pot fi extinse până la infinit. Dacă yoga ar fi inclusa in instituțiile de învățământ ar învață copiii sa-și amintească în permanenta că sunt Unici si Perfecți așa cum au fost creați, ar crește mai sănătoși și m-ai încrezători în propriile lor capacitați. Si la locurile de munca ar fi o soluție ideala, o practica de câteva zeci de minute pe zi sunt convinsa ca ar face minuni, sa creezi si  sa lucrezi într-o atmosfera relaxata este idealul la care visează mulți angajați . Personal consider ca mediul de lucru, interacțiunea umana ar avea un cu totul alt sens, schimbând scara de valori și modul nostru de a ne raporta la cei de lângă noi . Poate ca într-o zi visul va deveni realitate. După perioada traversata in timpul pandemiei, după ,,fisura’’ produsa in relațiile interumane  practica Yoga ar putea fi puntea  pe care sa putem pași către adevăratul sens al existentei.

Citește și: De ce este liniștea importantă pentru sănătate

Pentru mine Yoga reprezintă o poveste, o poveste pe care o poți crea si adapta in funcție de clasa, in funcție de cursanți și care poate fi parcursa de oricine. Aici se ascunde de fapt magia acestei practici, este accesibila oricui își dorește sa îmbunătățească ceva în propria-I viață.

Image
lidia-jianu-instructor-yoga

Practic meditația ghidata, mindfullness si de câțiva ani a devenit un obicei zilnic, este o modalitate de a mă regăsi și a mă bucura de clipe cu mine. 😊 Datorez toate acestea Maeștrilor mei, Ciprian Constantin Vlad si Ruxandra Mîndroceanu care într-o zi mi-au deschis o ușă  si mi-au spus sa pășesc in ,, Lumea din spatele ochilor’’. Am fost curioasa, am avut curaj… si iată-mă astăzi AICI !

,,Yoga nu este despre auto-îmbunătățire; este despre auto-acceptare.’’ Namaste!

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook