Adina Dumitru: „Yoga înseamnă în primul rând libertate de exprimare.” Skip to main content
Adina-Dumitru-instructor-yoga

Pentru Adina Dumitru practica și filozofia yoghină este ceea ce o ajută să mențină focusul, concentrarea și atenția pe ceea ce își dorește să fie și să facă, reușind să lase distragerile zilnice.

Practică yoga aproape în fiecare zi iar după ce a încercat mai multe stiluri, preferatele ei rămân Vinyasa Yoga și Restorative Yoga.

Mai multe despre Adina în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Yoga pentru mine înseamnă în primul rând libertate de exprimare. Această practică permite fiecărui individ să fie el însuși și să exprime liber adevărul sau autentic. Ce poate fi mai minunat de atât?

Practica yoga m-a ajutat sa mă redescopăr fizic, mental și emoțional.

Image
Adina-Dumitru-instructor-yoga

Când am început să practic yoga și meditația aveam ceva kilograme în plus, de care încercăm sa scap de ani buni, fără succes. O data ce am integrat zi de zi aceste practici în viața mea, în aproximativ o luna si jumătate am pierdut 10 kilograme. Fără să-mi doresc și fără sa sesizez ca se întâmpla. Dar nu schimbare fizica m-a impresionat cel mai mult, ci cea în relaționarea cu ceilalți. Familia, prietenii, oamenii în general. Viața a început sa fie mai armonioasa și mai echilibrata.

Practic yoga aproape în fiecare zi. Dacă s-a întâmplat sa existe pauze mai lungi, stările depresive- anxioase reveneau. Cred ca yoga mă ajuta de fapt să rămâne în echilibru și în acceptare cu cine sunt. Practica și mai ales filozofia de viață yoghina mie personal îmi permit sa mențin focusul pe ceea ce doresc sa fiu și să fac, lăsând distragerile cu care ne confruntăm zi de zi sa nu-mi afecteze drumul.

Cu siguranța yoga ar aduce schimbări semnificative în lume dacă s-ar practica in învățământ și la locurile de munca. În țările Scandinave yoga a fost  deja integrată în școli și feedback-ul este pozitiv. Lumea suntem noi, oamenii, societatea și consider că yoga este un instrument, pe lângă altele existente, care îl ajută pe om sa se cunoască și sa afle cum funcționează el ca ființă umana. Nu ni se explica functionamentul uman în toate substraturile sale, nici în școli și în prea puține cazuri la locurile de munca. :) Tocmai din această lipsa am ales să fac yoga și cu copiii, pentru ca atunci când am realizat cine sunt și cum funcționez, mi-aș fi dorit ca cineva sa mi vorbit cineva despre asta mai devreme.

Image
Adina-Dumitru-clasa-yoga-copii

Am încercat diferite stiluri de yoga dar cred ca preferatele mele sunt Vinyasa Yoga și Restorative Yoga. La cursuri mă concentrez mereu pe conceptul de Autentic, îmi place sa simt energia cursanților și să adaptez ora în funcție de nevoile din momentul prezent. Îmi place sa îmi ascult intuiția și mă las ghidată întotdeauna. Iar la rândul meu, îmi place sa ii ghidez pe ceilalți.

Aici și oriunde în general o sa îl menționez pe Wayne Dyer. Una dintre cărțile lui m-a provocat să îi dau o șansă practicii de yoga si meditație. Și pentru asta îi voi fi veșnic recunoscătoare. Îmi place sa citesc si sa mă documentez mult, dar am avut de învățat de la fiecare om în parte, expert sau nu sa fi fost în ceva; am constat ca de fapt orice om, dacă știi sa îl privești, este un maestru.

VIAȚA E O OPORTUNITATE! NU O PIERDE! :)”

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook