Interviu Andreea Tomuleasa: “Yoga este ca un drog fara efecte adverse” Skip to main content
Interviu Andreea Tomuleasa: “Yoga este ca un drog fara efecte adverse”

Andreea Tomuleasa este fosta antreprenoare, instructor acreditat Yoga Adulti & Copii, Coach in Nutritie, Ghid Spiritual, Terapeut Thai Masaj si Consilier in Dezvoltare Personala. O gasiti pe Enjoylifecoaching.ro. Puteti afla mai multe despre Andreea din interviul exclusiv pe care l-a acordat cititorilor Yogasat.

andreea tomuleasa

Namaste, bine v-am gasit si multumesc pentru oportunitatea de a impartasi cu voi o mica parte din experientele personale legate de ce reprezinta yoga pentru mine si efectele pe care practica yoga le-a adus in viata mea. Incep prin a afirma ca yoga este mai mult decat o serie de miscari executate consecutiv si intr-un ritm anume, este “Arta de Trai” in armonie si echilibru, este calea cunostrerii de sine.

Dupa haosul celor 13 ani de anteprenoriat, dupa ce am ratacit prin tumultoase experiente si dupa zeci de cursuri de dezvoltare personala, yoga a aparut in viata mea ca un pachet de salvare, care mi-a demonstrat ca ma poate mentine intr-o stare de sanatate fizica, mentala si emotionala chiar si in momentele mai putin linistite.

CITESTE INTERVIU IOANA HUDITA: "ROMANII SUNT DIN CE IN CE MAI INTERESATI DE YOGA"

Practicand cu perseverenta si cu asumare Pranayama ( tehnici respiratie), Asanele (posture fizice) si Meditatia (tehnici de mindfulness), am devenit mai prezenta in viata mea, am invatat sa traiesc in prezent si m-am conectat cu spatiul din inima mea. Yoga m-a  ajutat sa imi calmez mintea, sa descopar lucruri nestiute sau neconstientizate despre mine, sa ma eliberez treptat de blocajele emotionale acumulate si sa imi clarific ce imi doresc si ce este important pentru mine in viata.

Yoga este un prieten pe care te poti baza intotdeauna. Este un spatiu intim, unde gasesti oricand ceea ce ai nevoie, este cel mai bun ghid pe care l-am avut vreodata. Imi da claritate si control atunci cand simt ca l-am pierdut. Imi da iubirene conditionata din cea mai sigura sursa, eu insami. Imi arata calea si ma ajuta sa pastrez conexiunea cu Dumnezeul meu interior.

Yoga este ca un drog fara efecte adverse. Este acel lucru pe care vrei sa il impartasesti cu familia, cu persoana iubita, prieteni, necunoscuti. Yoga m-a invatat una dintre cele mai importante lectii, ca sanatatea, fericirea, pacea interioara, abundenta sunt supuse unui singur principiu: priveste catre spatiul interior intrebandu-te: oare azi mi-am daruit iubire, respect, incredere?

andreea tomuleasa 1

De aproximativ trei ani practic si predau yoga. In afara claselor de grup sau private pe care le ghidez, obisnuiesc sa practic zilnic o ora  de tehnici de respiratie, mindfulness si posturi pentru intretinerea  articulatiilor si musculaturii. Pentru mine, lucrul cu respiratia reprezinta latura cea mai importanta in mentinerea sanatatii. Este o metoda de autoajutor si autovindecare, considerate terapie, prin care cream spatiu de constientizare si reflectare al fiecarei experiente fizice, mentale si emotionale.

Cred si sustin ca doar prin repetitie, dedicare, vointa, perseverenta, putem beneficia de darurile vindecatoare pe care acesta practica straveche ni le oferta.

Traim intr-o lume in care suntem asaltati continuu la nivel psihic. Majoritatea relatiilor familiale, sociale, de cuplu, intime, sunt astazi in dezechilibru din cauza stresului mental si al modului superficial cu care ne tratatam pe noi insine si pe cei din jurul nostru.

In general, preferam calea rapida si recurgem la solutii superficiale, care ucid lent si rezolva aparent aceste probleme, devenim ignoranti, ne amagim si ne mintim, uitam de sufletul nostru si devenim sclavii propriei minti si ai propriului corp.

In aceasta lume nebuna, yoga  este cel mai bun antidot, practicata intr-un studio, acasa, la locul de munca, la scoala sau la gradinita, yoga poate da un alt curs evolutiei planetare. Ceea se intampla in propriul nostu corp oglindeste intreaga lume.

CITESTE INTERVIU VAL VOICU: “ASISTAM LA UN FENOMEN CONTRADICTORIU CU PRINCIPIILE YOGA: INDUSTRIALIZAREA YOGA”

Cred ca am inceput sa ne trezim tot mai multi si este de datoria noastra sa ii ajutam si pe ceilalti sa se trezeasca. Cum? Sa sustinem si sa incurajam intoducerea practicii yoga in orice forma de invatamant, la locurile de munca, in spitale, pentru ca yoga vindeca si ne invata cum sa traim frumos.

Cheia uniunii dintre minte, corp si spirit prin practica yoga este sa-ti potrivesti stilul practicii cu nevoile fizice, mentale, emotionale si personalitatea. Cu siguranta, pentru mine yoga nu reprezinta un sport, este o stiinta, o arta de a trai in echilibru, scoala rabdarii, a calmului si a stapanirii de sine, este o resursa nesfarsita de iubire. 

andreea tomuleasa 2

Interviu realizat de Livia Bonarov


Hatha Yoga Seva va invita la retreat in Gherdeal, in perioada 27-30 iunie 2019. Invitația este deschisa pentru toti cei care vor sa isi modifice mentalul intr-o maniera pozitiva, sa capete increderea si motivatia esentiale pentru o practica individuala constanta. Locuri limitate. Rezervari si inscrieri pe: hathayogaseva@gmail.com. Mai multe detalii aici.

 

 

 

 

Comenteaza cu Facebook