Claudia Nicolae: „Meditația este cumva salvarea noastră!” Skip to main content
Claudia-Nicolae-instructor-yoga

Claudia Nicolae este fost sportiv de performanță și a întâlnit yoga în urmă cu 10 ani, dintr-o curiozitate. Deși considera că yoga este ceva pentru relaxare, citind despre yoga și yoghini a mers la un prin curs de yoga iar sentimentul a fost de îndrăgostire iremediabilă. Acum yoga înseamnă  pentru ea "eliberare și sănătate, atât mentala cât și fizică".

Claudia practica yoga și meditația zilnic, a descoperit conceptul de mindfulness după care ar putea spune că își ghidează viața și în fiecare zi de marți predă clase de Happy Yogi pentru copii cu vârsta între 6 și 12 ani.

Mai multe despre Claudia în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

„Practic yoga de peste 10 ani și totul a început ca și curiozitate. Deoarece sunt fost sportiv de performanta, sportul pentru mine înseamnă ceva dinamic și nicidecum yoga, pe care o priveam ca pe ceva doar de relaxare. Citind multe articole despre yoga și yogini, am zis să încerc deoarece la niciun sport nu am văzut atâtea beneficii la un loc. Am ajuns la o clasa de yoga și m-am îndrăgostit iremediabil. Acum yoga pentru mine înseamnă "eliberare și sănătate, atât mentala cât și fizică".

Image

Datorită practicii yoga am descoperit importanța respirației precum și conceptul de mindfulness după care aș putea spune că mă ghidez în viață și acum le aplic și la clasele mele de yoga cu copilașii.

Yoga mai degrabă mi-a creat un mod de viață. Nu m-a schimbat foarte tare însă m-a învățat ce este RĂBDAREA și ce este viață conștientă, adică sa nu mai trăiesc pe pilot-automat.

Practic cam de 3-4 ori pe săptămână la care se adaugă și ziua de marți, în care predau clasele Happy Yogi pentru copii de 6 până la 12 ani.

Image

După cum spunea și Dalai Lama: "Dacă fiecare copil de 8 ani ar fi familiarizat cu yoga și meditație nu ar mai fi războaie în lume." Bineînțeles, că introducerea claselor de yoga și mindfulness în școli și grădinițe ar aduce avantaje minunate pentru copilași. Am observat și la clasele mele cu copiii cât de mult se bucurș și cât de mult își doresc și se implică în tot ceea ce fac.

Aș spune că practic mai degrabă conștientă. Nu merg la yoga cu gândul de tonifiere a fizicului și mai degrabă a sufletului și a mentalului.

Image

Meditez în fiecare zi și recomand meditația tuturor. Meditația este cumva salvarea noastră! Meditez cu Vipassana însă îmi place și meditația ghidata din când în când.

Nu urmez neapărat un maestru, însă urmăresc și îmi place tot ce face și spune Sadhguru.”

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook