Skip to main content
Cum sa iti mentii mintea ascutita

Studiile facute in ultimii ani au aratat ca meditatia, tehnicile de relaxare si sporirea constiintei de sine contribuie la antrenarea mintii.

Iata 5 lucruri pe care le poti face pentru a avea o minte ascutita:

Fa-ti un scop din a invata – potrivit unui studiu facut de catre cercetatorii de la Universitatea Harvard, un nivel ridicat al educatiei imbunatateste functiile mentale pe masura ce avansam in varsta. De fiecare data cand invatam ceva, ne provocam creierul, formam noi conexiuni neuronale si astfel il mentinem alert.

Citeste: CE SCHIMBĂRI PRODUC ASANELE ÎN CHIMIA CREIERULUI

Repetitia e mama invataturii – atunci cand vrei sa retii o informatie noua, repet-o cu voce tare de cate ori ai ocazia. O poti scrie si pe o foaie, de mai multe ori. Repetitia intareste conexiunile neuronale responsabile cu memorarea informatiilor noi.

Foloseste-ti (si) corpul, nu numai mintea – cercetatorii au descoperit ca exercitiile fizice practicate in mod regulat nu sunt benefice numai pentru trup, ci si pentru minte. Atunci cand faci sport, inima pompeaza mai mult sange, creierul este mai bine vascularizat si mintea e mai alerta.

Dormi suficient – somnul este important pentru o minte agera, de aceea e foarte important sa nu te odihnesti prea mult, dar nici prea putin. Ideal ar fi sa dormi intre 7 si 9 ore pe noapte. Odihna insuficienta afecteaza sanatatea psihica, dar si pe cea fizica.

Citeste: 10 ALIMENTE CARE TE AJUTĂ SĂ ÎȚI MENȚII CONCENTRAREA

Mediteaza – practica meditatiei este asociata cu linistea mentala, cu relaxarea fizica, dar, pe termen lung, aceasta este benefica si pentru functiile cognitive. Cercetatorii arata ca mintea celor care practica meditatie este mai ascutita decat a celor care nu fac acest lucru zilnic.

Comenteaza cu Facebook