Skip to main content
Cum sa iti sporesti intuitia

Intuitia este abilitatea de a intelege un anumit lucru in mod instinctiv, fara sa fie nevoie de un rationament anume. Asadar, este capacitatea gandirii de a folosi cunostintele acumulate in trecut pentru a sti lucruri in prezent.

Sadhguru spunea ca, dupa tsunamiul din Oceanul Indian care a avut loc in anul 2004, a observat faptul ca animalele domestice si oamenii au fost prinsi de ape, in timp ce animalele salbatice, chiar si pestii, au simtit apropierea pericolului si au migrat catre zone mai sigure, reusind astfel sa supravietuiasca.

Citeste: TEHNICI DE MEDITATIE CARE ITI VOR IMBUNATATI PRACTICA

Ceea ce este surprinzator e ca oamenii sunt cele mai evoluate creaturi, asa ca acestea ar trebui sa aiba intuitia mai bine dezvoltata decat animalele – de ce nu se intampla asta?

Tot Sadhguru e de parere ca oamenii secolului XXI incearca sa prezica lucrurile care se vor petrece in functie de datele concrete pe care le au. Astfel, intuitia s-a estompat, ba chiar a disparut iar in cazurile in care acesta inca mai persista, este ignorata complet.

Daca iti doresti ca intuitia sa fie mai puternica pentru a o putea exploata, este important sa iti eliberezi mintea de perceptii. Asta inseamna ca trebuie sa ignori datele care iti blocheaza intuitia si te fac sa functionezi precum un robot: nu te lega de familia si rudele tale, uita de tara in care traiesti, uita de varsta pe care o ai si de generatia din care faci parte si, de asemenea, de lucrurile care iti plac sau care nu iti plac. Numai detasandu-te de toate acestea vei putea sa iti fructifici intuitia la intensitate maxima.

Citeste: GHID DE MEDITAȚIE: 5 PONTURI DE PREȚ

Bineinteles, iti va fi imposibil sa te detasezi de toate acestea permanent, insa daca o faci chiar si pentru cateva minute pe zi, intuitia va incepe sa functioneze din nou. Meditatia iti ofera ocazia de a te detasa de toate acestea si de a iti spori intuitia.

Meditatia este o practica care necesita timp si frecventa asa ca straduieste-te sa faci din aceasta o practica constanta.

 

*Hatha Yoga SEVA organizeaza, in perioada 27 ianuarie 2018 – 11 februarie 2018, un retreat la Marari Beach, o plaja paradisiaca din sudul Indiei. Se va vizita si zona Puducherry, iar comunitatea Auroville cu templul Matrimandir fac parte din itinerariul calatoriei. Inscrierile se incheie pe 15 noiembrie 2017. Mai sunt 3 locuri disponibile - pentru mai multe informatii, dar si pentru inscrieri intra aici.

Comenteaza cu Facebook