Tehnici de meditatie care iti vor imbunatati practica Skip to main content
Tehnici de meditatie care iti vor imbunatati practica

Meditatia reprezinta o provocare, mai ales daca esti incepator. Nu trebuie sa te descurajezi pentru ca exista o serie de tehnici care te pot ajuta sa iti mentii concentrarea in ciuda gandurilor care iti cuprind mintea in prima faza.

Alege timpul potrivit pentru meditatie

E benefic sa meditezi oricand, insa daca esti incepator si ai nevoie de un mic ajutor, ai face bine sa iti faci un program strict de meditatie. Dimineata, inainte de rasarit, iar seara, inainte culcare, sunt momentele ideale pentru meditatie.

Citeste: TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE POSTURA DE MEDITAȚIE

Alege postura cea mai confortabila

Daca stai putin incordat in postura de meditatie, respiratia va fi blocata si efectele obtinute nu vor fi cele dorite. Chiar daca posturile precum Vajrasana sau chiar lotusul sunt renumite ca fiind posturi de meditatie, poti apela cu incredere la un scaun cu spatarul drept, care sa iti permita sa tii coloana perfect intinsa.

Concentreaza-te

Urmatorul pas este dhyana – concentrarea. Inchide-ti ochii si relaxeaza-ti corpul. Lasa respiratia sa decurga natural, nu interveni. Concentreaza-ti atentia in centrul fruntii si inlatura orice gand.

Simran – repetarea cuvantului

Alege-ti un cuvant care crezi ca iti poate linisti mintea. Poate fi OM, Iisus, Satnaam sau orice alt cuvant te poate ajuta sa iti mentii concentrarea cat mai mult. Repetand acest cuvant in timpul meditatiei vei putea tine gandurile la distanta mai usor.

Citeste: GHID DE MEDITAȚIE: 5 PONTURI DE PREȚ

Asculta muzica interioara

Asaza-te in postura Malasana si pune-ti degetele mari in urechi. Concentreaza-ti atentia in Ajna Chackra si vei incepe sa auzi sunetele provenite din interiorul tau.

 

*Hatha Yoga SEVA organizeaza, in perioada 27 ianuarie 2018 – 11 februarie 2018, un retreat la Marari Beach, o plaja paradisiaca din sudul Indiei. Inscrierile se incheie pe 15 noiembrie 2017. Mai sunt 5 locuri disponibile - pentru mai multe informatii, dar si pentru inscrieri intra aici.

Comenteaza cu Facebook