Skip to main content
Meditație

Beneficiile meditației sunt nenumărate și susținute de  studiile făcute în domeniu – Iată 5 ponturi care îți vor îmbunătăți practica!

Crește timpul de meditație progresiv

Calitatea este importantă, nu cantitatea așa că, pentru început, 3 minute pe zi sunt mai mult decât suficiente. După trei luni de practică regulate poți prelungi durata meditației la 5, poate chiar 7 minute.

Bazează-te pe respirație

Respirația are un rol esențial în meditație. Cu cât îți controlezi mai bine respirația, cu atât îți va fi mai ușor să îți controlezi gândurile. E important să respiri abdominal și să nu respiri deloc pe gură.

Nu te lăsa descurajată

Nu te aștepta să te așezi în postura de meditație și lucrurile să vină de la sine. Pentru 3 minute de meditație reușită e nevoie de efort susținut și de multă răbdare. Perseverența este cheia succesului.

Nu încerca să îți “golești mintea”

Liniștea minții nu vine din prima, lasă lucurile să decurgă de la sine. Cu cât vei respinge mai mult gândurile care îți trec prin minte, cu atât mai mult le vei atrage. Observă-ți gândurile și elimină-le treptat.

Încearcă meditația ghidată

La început, e indicat să practici meditația fiind ghidat de un instructor cu experiență. Astfel, reușita va fi mai rapidă.

Comenteaza cu Facebook