Cum sa practici meditatia in public Skip to main content
Cum sa practici meditatia in public

Meditatia trebuie practicata in mod constant pentru a fi eficienta. Vara este anotimpul in care petreci mult timp afara, in aer liber, poate chiar plecat in vacanta sau la festivalurile ce se desfasoara in natura. Asta inseamna ca e posibil sa nu ai zilnic la dispozitie un spatiu linistit pentru a medita in intimitate.

Poti practica meditatia si in public, atata timp cat iti alegi in mod inteligent locul de meditatie si reusesti sa te detasezi cu usurinta de ceea ce se intampla in jurul tau.

In timpul vacantei, in timpul pauzei de masa de la serviciu sau chiar pe timpul unui festival, te poti retrage intr-un coltisor pentru a medita cateva minute, astfel incat sa nu iti neglijezi practica din cauza ca nu ai la dispozitie un spatiu linistit pentru a practica meditatia.

Buddha, spre exemplu, adesea medita in public, in zonele pe care le strabatea, fara sa fie deranjat de trecatorii care se uitau la el.

Ce trebuie sa stii atunci cand meditezi intr-un loc public

Atentia iti va fi distrasa mai usor – iti poti pierde mai usor concentrarea intr-un loc prin care oamenii se perinda si este galagie. Poti limita zgomotul orientandu-te catre locuri mai linistite: o zona mai nepopulata dintr-un parc, o banca din gara pe care nu sta nimeni, in masina sau intr-un taxi.

E posibil sa fii intrerupt – chiar daca oamenii observa ca ai ochii inchisi, este foarte posibil sa fii intrerupt din practica ta.

Renunta la mudre – oamenii te vor privi ciudat daca folosesti mudre in timpul meditatiei. Alege varianta palmelor tinute in poala pe timpul meditatiei pentru a nu atrage atentia pe care mai mult ca sigur nu ti-o doresti.

Comenteaza cu Facebook