Curry roșu thailandez cu legume Skip to main content
Curry roșu thailandez cu legume

Îți plac mâncărurile condimentate și aromate?! Încearcă Curry roșu thailandez cu legume

Citește și: Meniu ayurvedic pentru o săptămână curativă

Ingrediente

1 ¼ cani orez brun jasmine sau orez brun cu bob lung

1 lingura ulei de cocos sau ulei de măsline

1 ceapă albă mică, tocată (aproximativ 1 cană)

Un vârf de sare, mai mult după gust

1 lingură de ghimbir proaspăt ras fin

2 caței de usturoi, presați sau tocați

1 ardei gras roșu, feliat în benzi subțiri lungi

1 ardei gras galben, portocaliu sau verde, feliat în benzi subțiri lungi

3 morcovi, curățați și tăiați pe diagonală în rondele groase (aproximativ 1 cană)

2 linguri pasta de curry roșu thailandez

1 cutie de lapte de cocos

½ cană de apă

1 ½ cești felii subțiri de varză

1 ½ lingurițe zahăr de nucă de cocos sau zahăr brun

1 lingură sos tamari sau sos de soia

2 lingurițe oțet de orez sau suc proaspăt de lime

 o mână de busuioc sau coriandru proaspăt tocat, fulgi de ardei opțional opțional, sriracha opțional sau sos de usturoi chili

Mod de preparare:

Pentru a găti orezul, aduceți o oală mare de apă la fiert. Adăugați orezul clătit și continuați să fierbeți timp de 30 de minute, reducând căldura după cum este necesar pentru a preveni revărsarea. Se ia de pe foc, se scurge orezul și se repune orezul în oală. Acoperiți și lăsați orezul să se odihnească timp de 10 minute sau mai mult, până când sunteți gata să serviți. Chiar înainte de servire, condimentați orezul după gust cu sare.

Pentru a face curry, încălziți o tigaie mare, cu laturile adânci, la foc mediu. După ce este fierbinte, adăugați uleiul. Adăugați ceapa și un strop de sare și gătiți, amestecând des, până când ceapa s-a înmuiat și devine translucidă, aproximativ 5 minute. Adăugați ghimbirul și usturoiul și gătiți până se parfumează, aproximativ 30 de secunde, amestecând continuu.

Adăugați ardeii grași și morcovii. Gătiți până când ardeiul gras se înmoaie, încă 3 pana la 5 minute, amestecând ocazional. Apoi adăugați pasta de curry și gătiți, amestecând des, timp de 2 minute.

Adăugați laptele de cocos, apa, varza și zahărul și amestecați pentru a combina. Aduceți amestecul la foc mic la foc mediu. Reduceți căldura după cum este necesar pentru a menține o fierbere ușoară și gătiți până când ardeii, morcovii și varza s-au înmuiat - aproximativ 5 până la 10 minute, amestecând ocazional.

Scoateți oala de pe foc și condimentați cu tamari sau sos de soia și oțet de orez. Se adaugă sare (am adăugat ¼ linguriță pentru aromă optimă), după gust. Dacă curry are nevoie de un pic mai mult de pumn, adăugați ½ linguriță mai mult tamari sau, pentru mai multă aciditate, adăugați ½ linguriță mai mult oțet de orez. Împărțiți orezul și curry-ul în boluri și garnisiți-le cu coriandru tocat și cu un strop de fulgi de ardei roșu, dacă doriți. Dacă vă plac curry-urile picante, serviți cu sriracha sau sos de usturoi chili pe lateral.

Poftă mare!

Comenteaza cu Facebook