Georgiana Buta: „ Doar 10 minute de meditație zilnica ar produce schimbări majore.” Skip to main content
femeie-asana

Georgiana Buta a descoperit Yoga acum 5 ani fiind ceva cu totul nou și diferit pentru ea. A căutat să aprofundeze și astfel a devenit Instructor Yoga certificat de Yoga Alliace – Școala de Fitness Scandinavia. Practică zilnic yoga și consideră că și 10 minute pe zi de meditație ar aduce schimbări profunde în lume.

Mai multe despre Georgiana în interviul oferit în exclusivitate pentru YogaSat:

„Pentru mine yoga înseamnă cel mai frumos cadou pe care mi l-am putut oferi și pe care mi-l ofer zi de zi.  

Citește și: Samuel Moldovan: “Il cautam pe Dumnezeu in fundul paharului”

Liniște, echilibru și răbdare sunt 3 cuvinte care ar putea să definească efectele practicii în momentul în care am început acesta minunată călătorie în lumea yoga. Am început să mă înțeleg și să încetez în a mă critică continuu, să devin mai îngăduitoare cu mine, să renunț  la acele programe ale minții care mă făceau să mă simt mică, să uit de lucrurile minunate pe care viața ni le oferă și să am răbdare și încredere în procesul meu de dezvoltare.

Image

Yoga mi-a schimbat complet modul de viață. Am descoperit Yoga acum 5 ani și a fost ceva cu totul nou pentru mine, deoarece până atunci, fiind o persoană foarte energică și dinamică, toate antrenamentele mele zilnice erau Body Combat, Body Pump, Running, etc. În curând, mi-am dat seama că yoga a fost de fapt exact ceea ce aveam nevoie pentru a crea echilibrul perfect în antrenamentele mele și în viața mea de zi cu zi. Am ales să-mi aprofundez cunoștințele în acest domeniu și am obținut certificarea de instructor 200H Yoga Alliance de la Școala de fitness Scandinavia. După ce am finalizat cursul de instructor yoga am luat decizia de renunță la viață corporatista și am început să predau. Prin yoga, am descoperit modul în care îmi doresc să trăiesc: să trăiesc într-un mod care este aproape de inima mea, cât mai conștient și creativ. Am descoperit, de asemenea, că îmi place să învăț și să împărtășesc cunoștințele mele cu oameni curioși că mine, pentru că împreună să putem crește această comunitate frumoasa.

Practic yoga în fiecare zi. Am reușit să îmi creez un calendar zilnic care să mă facă să zâmbesc, am introdus acele spatii pentru pratica mea, spatii pentru liniște și creativitate La început deși îmi iubeam practica foarte mult nu reușeam să o prioritizez iar în zilele în care nu reușeam să practic puteam să observ diferență.

Image

Cu siguranță practica yoga ar aduce schimbări semnificative în lume. Trăim într-o lume în care presiunea se simte din păcate în fiecare zi iar lumea devine din ce în ce mai stresata. Cred că ar înțelege țoată lumea ce înseamnă să te iubești cu adevărat, să ai încredere în tine, să vezi în cei din jurul tău și partea frumoasa, să nu mai judecam continuu și să oferim lumii  în fiecare zi acel medicament magic( fie că este un simplu zâmbet, un mulțumesc sau un gest prietenos). Doar 10 minunte de meditație zilnica ar produce schimbări majore.

În funcție de starea pe care o am, de nevoia din ziua respectiva pot avea o practica mai intensa – Power Yoga sau Ashtanga sau doar o scurta meditație. Îmi place să mă joc cu practica mea, de aceea sunt destul de creativa atât cu practica mea cât și cu fiecare clasa pe care o predau. În fiecare practică introduc atât partea de meditație cât și cea de respirație conștienta. Acestea diferă în funcție de momentul zilei

 Am mai mulți profesori pe care îi urmăresc și care mă inspira. Mă bucur că a început să crească comunitatea în Romania și că avem mulți profesori minunați și aici cu care ne putem întâlni ușor. Cu acesta ocazie țin să le mulțumesc celor care m-au ajutat să îmi dezvoltat stilul de a preda, profesori de la care am învățat cu drag: Beko Kaygee, Veronica Miona, Ana Popescu și Denis Dochioiu.”

Mulțumim Georgiana.

Namaste!

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

 

Comenteaza cu Facebook