India Trip by Hatha Yoga SEVA - 6th Series 2019/ Kumbh Mela Fest Skip to main content
India Trip by Hatha Yoga SEVA - 6th Series 2019/  Kumbh Mela Fest

Hatha Yoga Seva te invita intr-o calatorie initiatica in India. Aceasta calatorie este deosebita intrucat vom participa la Kumbh Mela, cel mai mare festival de yoga din lume. Mai mult decat atat, se vor vizita zone cu incarcatura spirituala aparte, temple si lacasuri de cult hinduse, precum si Bodhgaya, locul in care Buddha a atins iluminarea.

Kumbh Mela - inscris pe Lista Reprezentanta a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanitatii al UNESCO, este un pelerinaj de masa hindus de credinta in care hindusii se aduna pentru a se scalda intr-un rau sacru. In mod traditional, patrul locuri sunt recunoscute pe scara larga ca Kumbh Melas: Haridwar Kumbh Mela, Allahabad Kumbh Mela, Nashik-Trimbakeshwar Simhastha si Ujjain Simhastha. Aceste patru locuri sunt organizate periodic in una din urmatoarele locuri prin rotatie: Haridwar, Allahabad (Prayaga), districtul Nashik (Nashik si Trimbak) si Ujjain.

Varsta exacta a festivalului este nesigura. Conform mitologiei hinduse medievale, zeul Visnu a
scos picaturi de Amrita (bautura nemuririi) in patru locuri, transportand-o intr-un kumbha. Aceste patru
locuri sunt identificate ca siturile actuale ale Kumbh Mela. Numele "Kumbh Mela" inseamna literalmente "targul kumbha".

Festivalul este una dintre cele mai mari intalniri pasnice din lume si este considerata "cea mai mare congregatie mondiala de pelerini religiosi". Nu exista o metoda exacta de constatare a numarului de pelerini, iar estimarile numarului de pelerini care se imbaiaza in ziua cea mai favorabila pot varia.
Aproximativ 120 de milioane de persoane au vizitat Maha Kumbh Mela in 2013 in Allahabad pe o perioada de doua luni, inclusiv peste 30 de milioane intr-o singura zi, la 10 februarie 2013 (ziua Mauni Amavasya).

Itinerariu

12.01: Zbor Bucuresti - New Delhi

13.01: ajungem New Delhi si zbor in Allahabad

13 - 17.01: Kumbh Mela - Allahabad

17.01: Allahabad - Varanasi - 2.5h cu masina (150km)

17 - 21.01: Varanasi

21.01: Varanasi - Bodhgaya - 6 ore cu masina

21 - 23.01: Bodhgaya

23.01: Bodhgaya - Varanasi - 6ore cu masina(250km) si stat o noapte in Varanasi

24.01: Zbor Varanasi la Khajuraho

24.01: 26.01 Khajuraho

26.01: zbor Khajuraho to Delhi

26.01: Delhi

27.01: Zbor Bucuresti

New Delhi

Este oras de tranzit, in care vom face cumparaturi in bazar si zonenle comerciale importante. Programul din New Delhi este relativ de voie, fiecare avind posibilitatea sa se plimbe prin oras sau sa exploreze chiar de unul singur sau insotind grupul pe programul stabilit. Putem vizita muzeele indiene care sunt foarte frumoase si misiuni sau temple deschise circuitului turistic. Cazarea se poate asigura la hotel de 3 stele.

Kumbh Mela - Allahabad (13-17.01)

Allahabad este un oras din sudul statului Uttar Pradesh, nordul Indiei. Este situat la confluenta raurilor Ganges si Yamuna (Jumna), la aproximativ 100 de kilometri vest-nord-vest de Varanasi (Benares). Aici are loc festivalul Kumha Mela.

kumbh mela

Varanasi (17-21.01)

Este cel mai vechi si important centru spiritual al Indiei, inima hinduismului. Are si o mare comunitate budista refugiata, sute de temple si ashramuri, secte.

Se poate vizita: The Ganga Ghats, Alamgir Mosque, Durga temple, Vishwanath temple, Sankat Mochan temple, Tulsi Manas temple si Bharat Mata temple. Putem vizita Sarnath, locul unde Buddha a tinut prima cuvintare acum 2500 de ani.

Cele mai bune locuri pentru suveniruri: Chowk, Gyan Vapi, Vishwanath Gali, Thatheri Bazar, Lahurabir, Godoulia sau Dashswamedh Gali si Golghar.

Bodhgaya (21- 23.01)

Locul unde Buddha atins iluminarea, este Mecca budhismului, cel mai important loc de pelerinaj al Indiei.

Sunt multe locuri si temple de vazut aici, fiind una din zonele Indiei bine popularizata si oferita publicului calator, se gasesc multe bazaruri, cafenele, restaurante si hoteluri.

Khajuraho (24- 26.01)

“Templele iubirii” din Khajuraho au fost construite intre anii 950 si 1050 era noastra, in timpul dinastiei Chandel, ele fiind considerate apogeul arhitecturii indiene din aceasta perioada. La inceput au fost construite in total un numar de 85 de temple, din care doar aproximativ 22 s-au mai pastrat pana in zilele.

Exista trei tipuri de temple, ele apartinind diferitelor culturi: templele din partea de vest care sunt consacrate zeilor Shiva si Vishnu, templele apartinand culturii vaishnava din partea de nord, si cele jainiste din partea de sud. Nu putem trece cu vederea faptul ca sculpturile si statuetele acopera fiecare particica din tavanul si peretii templelor, cazare peste noapte in Khajuraho.

Cand: 12 - 27 ianuarie 2019

Unde: Allahabad, Varanasi, Khajuraho

Tarif: 2.450 Eur, avansul de 1500 Eur se va achita pana la 1 noiembrie

Tariful de 2.450 Eur include:

  • Zboruri: Bucuresti - New Delhi tur/retur; Delhi - Allahabad ; Varanassi - Khajuraho; Khajuraho - Delhi
  • Drumuri pe uscat: Allahabad - Varanassi, Varanassi - Bodhgaya (tur/ retur)
  • Cazarea la Kumbh Mela in corturi cu A/C si cu baie. Atentie! Pentru Kumbh Mela este un standard foarte bun, dar nu este ca la hotel.
  • Cazare 14 nopti in toate orasele unde ajungem: hoteluri la un standard de 3 stele, cu baie in camera si AC.
  • Mic dejun pentru cele 14 zile.

Pana in data de 1 noiembrie se va achita un avans de 1.500 Eur /persoana (nerambursabil). Transa a doua de bani se achita pana in 15 decembrie.

DE RETINUT

VREMEA in acesta perioada a anului, in India este intre 25/30 grade ziua si 8/11grade noaptea, umiditatea este in parametrii normali, fiind sezonul cel mai agreat de turisti.

Orice vizita in temple, ashramuri, moschei sau orice alte lacase de cult poate sa insemne si o meditatie, intilnire cu preoti sau calugari, initieri sau discutii cu clericii respectivi. In toate lacasele de cult se intra descaltat.

Vor fi utile: Palarie de soare, crema pentru soare, prosop, sac de dormit usor, lanterna mica, jacheta de vant, Incaltari comode, acumulatori/ baterii externe.

India are mai multe bancomate si farmacii pe cap de locuitori decat are Romania. Deci se pot efectua orice fel de tranzactii bancare si cumparaturi.

INDIA NE ASTEAPTA!

*Citeste aici informatii despre Val Voicu, dar si despre Adrian L. Moldovan, instructorii de yoga care va vor insoti in aceasta calatorie.

kumbh mela

kumbh mela

INDIA TRIP by Hatha Yoga SEVA 

kumbh mela

Comenteaza cu Facebook