Luna Noua in Varsator pe 4 februarie, cum influenteaza practica yoga Skip to main content
femeie-asana

Luna Noua marcheaza inceputul fazei ciclului lunar selenar, cand Soarele si Luna sunt aliniate. Este un moment puternic incarcat energetic, de care practicantii yoga pot profita pentru mai bune rezultate. Meditatia si practicile spirituale pot fi mai intense cu aceste ocazii, chiar daca omul se poate simti mai slabit energetic in astfel de zile. Aceasta se intampla din cauza energiilor de schimbare si transformare. E o sansa de a elibera tipare care nu mai sunt de folos, pentru a face loc unor noi inceputuri.

Luna simbolizeaza energia feminina, venerata de multe civilizatii stravechi din Babilon, China, India, Israel si Peninsula Arabica. Aceste culturi cunosteau efectul Lunii asupra Pamantului. Calendarele lor erau in functie de fazele selenare, fiind primele calendare, de dinaintea celor solare. Traditiile vedice recomanda alinierea rutinei noastre cotidiene la anotimpuri si la ritmul Lunii, cat si cultivarea unei legaturi profunde cu legile naturii si cu energia selenara.

CITESTE ASANE CARE COMBAT 5 CELE MAI COMUNE DURERI

Luna exercita o puternica influenta gravitationala asupra Pamantului, mai usor observabila in zilele de Luna Plina si de Luna Noua. Desi poate ca nu suntem constienti, fazele Lunii ne influenteaza puternic. Se spune ca o rana produsa de Luna Plina sau Noua se vindeca de doua ori mai incet decat de obicei.

Luna Noua in Varsator, de pe 4 februarie 2019, poate impulsiona independenta emotionala.  Putem simti nevoia de eliberare de emotii negative, precum frica, furie si gelozie. Fizic, pot fi mai sensibile zonele picioarelor (glezne, pulpe), pielea, muschii antebratelor si hormonii tiroidieni. Luna Noua in Varsator e cea mai buna faza selenara din ultimii ani. Aduce noroc, vesti bune, optimism, speranta si spirit de initiativa. Favorizeaza practicile spirituale si yoga, ajuta la o mai profunda concentrare. Sporeste nivelul de constientizare si de intelegere.

CITESTE 10 CITATE INTELEPTE, CARE ITI VOR REDA MOTIVATIA LA INCEPUT DE AN

Efectele Lunii Noi de pe 4 februarie vor dura cel putin patru saptamani, pana la Luna Noua de pe 6 martie. In urmatoarele doua saptamani putem profita de aceste efecte la maxim, culminand cu Luna Plina de pe 19 februarie. Luna Noua in Varsator e o sansa pentru dezvoltare materiala si spirituala. In acest sens, se recomanda altruismul, introspectia, meditatia, practica yoga.

 

*In luna februarie a anului 2019 se deschide Scoala de primavara Hatha Yoga Seva. Mai multe informatii gasesti aici, iar pentru inscrieri trimite mail la adresa hathayogaseva@gmail.com.

Comenteaza cu Facebook