Lună plină în Capricorn – 24 iunie. Cultivarea auto-controlului Skip to main content
lună-roz

Luna plină de pe 24 iunie va aduce cu energia ei tentația de a căuta ceva mai multă validare în lumea exterioară și socială. Mai mult decât de obicei,  este timpul pentru o interiorizare profundă și detașare de social.

Efectele lunii pline se vor simți cu câteva zile înainte de data de 24 iunie și vor atinge punctul culminant joi, la ora 21.39. Nativii din Capricorn și Rac, în antiteză, vor fi cei mai afectați de Luna Roz din iunie. 

Poate apărea nevoia acută de a te face de folos societății și vei căuta justificări pentru acțiunile tale (interioare sau exterioare) în planul social. Există riscul să îți subestimezi propriile nevoi și valori. O ușoară timiditate poate fi însoțită de resentimente în această perioadă, dar, cu toate acestea nu este recomandat să cauți validare în exterior, acest lucru îți va spori și mai mult îndoielile legate de propria valoare.

Organele afectate de Luna plină în Capricorn sunt genunchii, articulațiile, mușchii spatelui, oasele, tendoanele, ligamentele, pielea, părul și splina. Se recomandă evitarea intervențiilor chirurgicale.

Este un moment bun pentru cultivarea disciplinei și a minții neutre

Este specific Capricornului să caute și să reușească, în mare parte, să își păstreze o concentrare crescută,  mintea ordonată și voința tonifiată. Luna plină din 24 iunie va accentua aceste calități, deci este un moment foarte prielnic pentru dezvoltarea sau întărirea autocontrolului.

Citește și: Mantra for Self Control & Patience ❯ JAT PAHARA ❯ Mantra Meditation Music | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti

Dacă Racul este “mama” zodiilor, Capricornul este “tatăl”. Expresia manifestării în lumea exterioară, respectarea promisiunilor și asumarea responsabilităților - toate aceste aspecte sunt foarte bine conturate în această perioadă pentru toate zodiile.

Cu alte cuvinte, dacă te-ai lovit până acum de obstacolele mentale produse de o minte foarte activă și indisciplinată în meditație, acesta este momentul în care poți cultiva consecvența în practica ta. Se recomandă ca atenția să fie păstrată pe interior, ca în orice perioadă cu lună plină, astfel că este bine să dedici mai mult timp meditației și introspecției.

Singura constantă este schimbarea

Luna roz de joi va accentua rigiditatea mentală acolo unde ea este deja instalată. Iar asta nu va face altceva decât să creeze și mai multă rezistență în fața evenimentelor exterioare și ale schimbărilor firești ale vieții.

Este bine să meditezi în aceste zile asupra conceptului de schimbare, de înnoire, de îmbunătățire. A ta și a vieții celor din jur. Singurul lucru care rămâne constant este schimbarea. Astfel că este recomandat să îți cultivi capacitatea de adaptare la nou, să meditezi asupra elementului apă și asupra calităților sale: capacitatea de a lua orice formă și de a se menține proaspătă atâta vreme cât este în continua mișcare.

Citește și: https://www.yogasat.ro/swadhisthana-chakra-sacrala

Sunt recomandate asanele pentru Swadhisthana chakra precum și meditația cu atenția condusă pe cea de-a doua chakra.

Mihaela Dragomir: mihaeladragomir.ro/

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook