Swadhisthana, chakra sacrală | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
Swadhisthana, chakra sacrală

Cea de-a doua chakră este Swadhisthana, numită și chakra sacrală. Aceasta este amplasată la două degete sub buric și tot la două degete deasupra chakrei Muladhara. În sanscrită “swadhisthana” înseamnă “locașul tău propriu” , iar această chakră reprezintă centrul plăcerii și al emoțiilor umane, fiind totodată izvor de creativitate.

Atunci când chakra sacrală este echilibrată, apar sentimente pozitive, bunăstare, plăcere și bucurie. Pe de altă parte, dezechilibrele la nivelul acestei chakre produc instabilitatea emoțională, teama de schimbare, disfuncțiile sexuale, depresia și dependențele, teama de abandon ori confuzia emoțională. În urma apariției unui blocaj la nivelul chakrei sacrale pot apărea și boli precum sindromul colonului iritabil, infertilitate, pietre la rinichi, cancer ovarian sau testicular.

Enrgia chakrei Swadhisthana este una feminină, liniștită și lunară. Chakra Swadhisthana nu se află în strânsă legătură numai cu fertilitatea, ci și cu creativitatea. Actul creator este influențat de chakra sacrală.

Elementul chakrei sacrale este apa, simțul care îi corespunde este gustul, organele asociate sunt organele sexuale, iar culoarea acesteia este portocaliul.

Dacă chakra Swadhisthana este blocată, poți face o mulțime de lucruri pentru a debloca energiile acesteia. Primul pas pe care îl poți face este să acorzi mai multă atenție și mai mult timp activităților care te fac fericită. Fă un efort și petrece mai mult timp alături de cei dragi, exteriorizează-ți trăirile, manifestă-ți talentele și nu te mai gândi la ce ar putea crede cei din jur. Apoi, poți debloca această chakră practicând yoga și asane benefice în asemenea situații, precum postura cobrei.

Comenteaza cu Facebook