Luna plină în Capricorn – Maturizarea Skip to main content
luna-plina-capricorn

Pe 13 iulie, la ora 21.37 ora României, luna va atinge maximul de vizibilitate, deci urmează câteva zile cu o influență puternică în planurile nevăzute, subconștiente ale oamenilor. Indiferent de zodia din care faci parte, luna plină are o influență în anumite sectoare ale existenței tale, iar Super Luna din Capricorn va readuce în prim plan aspecte precum succesul personal, concentrarea pe obiective și nevoia de evoluție, în general.

În plan fizic, sunt mai sensibile în această perioadă genunchii, încheieturile, coloana vertebrală și musculature spatelui, oasele, tendoanele, ligamentele, părul și splina.

În plan subtil, luna plină, în general, aduce în conștient anumite aspect sau tendințe ale minții de care este nevoie să te ocupi în vederea propriei cunoașteri și evoluții. În cazul lunii pline în Capricorn, aceasta va aduce cu sine puterea de a aborda frământările mentale cu maturitate, rațiune și capacitatea de a renunța la idei vechi, preconcepute sau obiceiuri care blochează evoluția, fie ea mentală, spirituală sau materială.

Noi începuturi

Pentru că Pluto, stăpânul lumii de jos, este și el activ alături de această lună plină, va crea niște vibrații suficient de puternice încât să le resimți ca pe o nevoie acută de a schimba ceva, de a renunța la ceea ce nu te face fercit/ă și împlinit/ă. Va exista sentimentul pregnant că ceva are nevoie să se termine, în special în zona obiectivelor personale sau, mai degrabă, în zona lucrurilor, gândurilor sau relațiilor care stau în calea realizării acestor obiective. Luna plină în Capricorn poate veni ca un duș rece pentru acei nativi care până acum s-au opus schimbării sau renunțării la iluzii. Sunt zile care te pot confrunta cu realitatea așa cum este ea, fără menajamente.

Citește și: Cele 7 etape ale Cunoașterii (yogasat.ro)

Renunțarea la iluzii este cel mai greu lucru pe care îl poate face ființa umană, mai ales în cazul celor care încă nu știu că trăiesc într-o fantezie, însă această lună plină este cea mai puternică oportunitate din anul acesta de a rescrie un nou capitol din viață și de a înțelege că nu există un drum corect sau drum greșit, ci doar experiențe care să aducă cu sine înțelepciune și evoluție.

Planeta Mercur va fi și ea extrem de activă în opoziție cu Luna plină în Capricorn, ceea ce înseamnă că aspectul comunicării va fi și el potențat. Se poate simți nevoia de a nu mai amâna anumite discuții dificile de care ai nevoie să te lămurești sau poți găsi puterea de a exprima, în sfârșit, ceea ce simți. Comunicarea este foarte bine aspectată zilele acestea, mai ales că luna plină vine cu o energie matură, echilibrată și practică. De asemenea, tot ca urmare a opoziției cu Mercur, este posibil să apară premisele unei crize existențiale, certuri sau relații tensionate, însă există și influența benefică a lui Uranus care face ca noile informații să creeze la rândul lor noi idei și noi modalități de a depăși obstacolele.    

Citește și: Ajna chakra sau cel de-al treilea ochi (yogasat.ro)

Practica de lună plină

În această perioadă și intuiția este la cote ridicate, la fel și conștiința de sine, astfel că este o perioadă excelentă de a rămâne curios și deschis la mesajele pe care le primești, fie sub forma gândurilor, fie din exterior. Prin urmare, este indicat să îți continui sau să reiei practica de meditație, cu concentrare puternică pe Ajna chakra, pentru a decoda așa cum trebuie mesajele intuitive ale minții. Este o energie extrem de puternică și bine aspectată de această perioadă în ceea ce privește dezvoltarea intuiției și evoluția conștiinței, astfel că se recomandă o practică meditativă intensă, care să scoată la suprafață atât răspunsurile pe care le cauți, cât și echilibrul emotional specific Capricornului.

 Mihaela Dragomir mihaeladragomir.ro/

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook