Skip to main content
luna-plina-scorpion

Lunile pline sunt despre scoaterea la suprafață a tiparelor subconștientului, indiferent că este vorba despre emoții, patternuri mentale sau eventuale frici sau obsesii, așa cum predispune semnul Scorpionului.

Pe 27 aprilie, la ora 05.31, luna atinge maximul în semnul Scorpionului. În plan fizic, sunt mai sensibile organele genitale, anusul, uretra și prostata. Și calitatea somnului poate fi afectată în nopțile cu lună plină, așa că este indicat să te odihnești bine, întrucât gestionarea emoțiilor poate fi mai dificilă dacă nu ai dormit cum trebuie.

Image
luna-plina-scorpion

Cele mai afectate zodii în aceste zile vor fi Scorpionul și semnul opus lui, Taurul. Pentru ambele semne se ridică problemele securității, în primul caz siguranța emoțională, iar în cel de-al doilea, singuranța fizică.

Luna plină în Scorpion va scoate la suprafață vulnerabilități, frici, obsesii, gânduri compulsive, emoții care ne pot pune în pericol aparenta stabilitate emoțională și mentală. Fiind un semn de apă, Scorpionul este condus de emoții, de pasiune și de dorința neîncetată de transformare.

Importanța solitudinii

  • Dacă timpul îți permite, e indicat ca retragerea pe care vei simți oricum să o faci să fie și una fizică, undeva departe de cotidian până trece furtuna emoțională pe care va fi nevoie să o gestionezi singur(ă). Dacă nu se poate, fă-ți timp pentru tine în fiecare zi. Căteva ore pe zi, petrece timp în meditație, rugăciune sau în natură.
  • Ai grijă să rămâi hidratat (este cunoscută influența lunii asupra apei) și fii cu băgare de seamă de fiecare dată când apar gânduri care să te devieze de la traseu. Probabil sunt aceleași dintotdeauna, însă acum le dai mai multă energie.
  • Fă multe băi (sarea Epsom ajută) și plimbă-te pe malul unei ape.

Practică detașarea

Din punct de vedere karmic, este un moment în care încep să își spună cuvântul alegerile pe care le-ai făcut, în special în plan emoțional. Atașamentele pe care le-ai construit obsesiv în ultimul an e posibil să intre într-un proces de destructurare. Oamenii, ființele, ceea ce ai adunat în jurul tău nu îți aparțin. Iar luna plină va face ca acest lucru să îți fie mai clar în această perioadă.

De asemenea, ceea ce ai respins din frică începe să se manifeste. Indiferent că este vorba despre comportamente umane sau frica de pierdere.

Fă o listă cu fricile tale cele mai ascunse. Pune-le pe hârtie în așa fel încât să le conștientizezi complet. Admite și acceptă în ce domenii ale vieții tale îți este teamă să nu pierzi controlul. Apoi dă-i foc acelei liste și lasă Universul să se ocupe de restul.

Namaste!

Mihaela Dragomir 

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook