Lună plină și eclipsă în Gemeni – 30 noiembrie. Catalizatorul schimbării Skip to main content
femeie-luna-plina

Eclipsele de lună sunt catalizatorul schimbării. Umbra pământului acoperă fața luminoasă a lunii, ceea ce va face ca gândurile și emoțiile din inconștient să fie aduse în lumea materială, conștientă. Cei care sunt “căutători” vor beneficia de energia eclipsei de pe 30 noiembrie, deoarece reprezintă punctul culminant al unui ciclu emoțional, în care vom învăța să renunțăm la atașamente materiale sau emoționale, să ne desprindem de tot ceea ce nu ne mai servește.

Pentru că eclipsa de lună se combină cu energia lunii pline din Gemeni, este un moment puternic de curățare și purificare la nivelul subconștientului și de setare a intențiilor pentru următoarele trei luni. În această perioadă, vom vedea mai clar care sunt motivele subtile pentru care am rămas blocați în patternuri sau situații de viață, vom observa care sunt blocajele subtile pentru care nu putem înainta, iar imediat după eclipsă, cu puțin noroc și muncă de introspecție, vom vedea și ce avem de făcut pentru a curăța aceste blocaje.

Totodată, energia eclipsei de pe 30 noiembrie, ne poate schimba radical viața. Dacă este momentul și ne este îngăduit, este posibil să apară transformări abrupte și neașteptate ale circumstanțelor vieții, în așa fel încât să ne “arunce” într-o zonă în care altfel nu am fi avut curaj să pășim. Eclipsele sunt considerate că aduc cu sine evenimente din planul cosmic, așa le putem privi ca pe o mână de ajutor divin și putem avea încredere că ne duc într-o direcție bună.  

Atenție sporită zilele acestea la umeri, brațe, antebrațe, bronhii și plămâni, decoarece sunt segmentele cele mai sensibile la energia lunii pline în Gemeni. Mai mult ca oricând, este recomandat să evitați intervențiile chirurgicale.

În zilele premergătoare lunii pline și eclipsei, precum și câteva zile după, este recomandat să îți faci ceva mai mult timp pentru practica personală, meditativă, ideal două ore pe zi. Te va ajuta să te conectezi mai ușor la subconștient și să îți primești răspunsurile de care ai nevoie.

Dacă ai deja o rutină meditativă și ești obișnuit cu efectele practicii personale, poți face Antaar Mudra pentru lună plină. Se va practica doar în seara zilei de 30 noiembrie (sau în orice seară cu lună plină), după ce luna a răsărit deja. Această versiune a meditației este considerată o unealtă puternică de eliberare a energiei Kundalini.

Mantra:

Sa Ray Sa Sa, Sa Ray Sa Sa, Sa Ray Sa Sa, Sa Rang

Har Ray Har Har, Har Ray Har Har, Har Ray Har Har, Har Rang

Mudra și mișcarea mâinilor:

Palmele sunt unite în Anjali Mudra (prayer mudra) în dreptul pelvisului (Swadisthana).

Image
femeie-chanting-mudra

Pe măsură ce mantra începe cu “Sa Ray Sa Sa” începe să ridici palmele spre torace, la câțiva centimetri distanță de corp. Pe măsură ce treci de Anahata – de centrul pieptului – începe să deschizi palmele ca și când ai descrie o floare de lotus până când ajungi în centru frunții. Lotusul va fi complet deschis când ajungi la finalul primei părți a mantrei – cu încheieturile lipite, degetele mici unite, degetele mari se ating doar la vârfuri, iar restul degetelor sunt depărtate.

Image
femeie-chanting-mudra

 

Pe măsură ce începe a doua parte a mantrei – “Har Ray Har Har” – degetele vor fi orientate în jos, cu spatele palmelor atingându-se. Coboară încet mudra, în așa fel încât la finalul mantrei, palmele tale să fie din nou în dreptul plexului sacral. Repetă mantra și mudra timp de 11 – 31 de minute.

Image

Namaste!

Mihaela Dragomir 

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook