Skip to main content
luna-plina-taur-noiembrie

Energia din jurul datei de 19 noiembrie nu vine doar cu maximul de lună plină în Taur, dar și cu o eclipsă parțială de lună, care va marca finalul unor parteneriate într-o manieră pe care nu o înțelegem neapărat. Cu toate acestea, energia schimbării va aduce un plus, va deschide noi uși și noi începuturi.

La ora 10.57, Luna va atinge punctul maxim în zodia taurului în data de 19 noiembrie. Provocarea perioadei este renunțarea la control, la tendința de a opune rezistență schimbării. Chiar dacă va părea foarte greu în aceaste zile, este recomandat să acceptăm schimbarea ca parte din viață. Problema de bază a perioadei este regăsirea respectului de sine și evitarea de a căuta validare în exterior, în special în planul material.

Din punct de vedere fizic, organele mai sensibile în aceste zile sunt gâtul, zona cervicală, laringele, corzile vocale, glanda tiroidă și amigdalele.

Din punct de vedere subtil, această Lună plină va readuce în lumină intențiile setate în luna mai a anului 2018, atunci când Luna nouă s-a aflat în zodia Taurului. Cu alte cuvinte, urmează o perioadă de reglări karmice, în care culegem ce am semănat în acea perioadă.

Citește și: Cele 4 tendinte ale naturii umane: Kama, Artha, Dharma si Moksha (yogasat.ro)

În astrologie, eclipsele sunt văzute ca momente de transformare profundă care pot aduce cu ele schimbări majore și abrupte. Chiar dacă acest lucru este, în mare parte, adevărat, din punct de vedere spiritual, eclipsele reprezintă un ajutor divin, ca și când o am primi o mână cosmică de ajutor care ne ia din locul confortabil în care suntem și ne pune acolo unde avem nevoie să fim pentru a putea crește. Eclipsele aduc cu sine evenimente care fac parte din planul divin. Sunt momente extrem de importante și puternice pentru introspecție, pentru conștientizarea aspectelor vieții în care este nevoie de iertare sau de renunțare.

Luna plină în taur vine cu oportunitatea de a ne uita mai mult în interior pentru a vedea ce ne blochează, care sunt gândurile care ne domină, care sunt condiționările după care acționăm în viața de zi cu zi și să ne deschidem pentru a primi învățăturile de care avem nevoie.

Citește și: Pratyahara, a cincea si cea mai importanta ramura yoga, fara de care nu poti medita. Partea II. (yogasat.ro)

Practica de lună plină

  • Având în vedere că semnul Taurului se aliniază foarte rapid plăcerilor carnale și este, prin definiție, orientat spre hedonism, este un moment bun de a avea grijă de corpul fizic. De la sport, la băi lungi și alimentație sănătoasă și hrănitoare, orice abordare a aspectului fizic poate aduce îmbunătățiri stării mentale
  • Chiar dacă predispoziția astrală este una înclinată spre planul material, fii mai atent cu nevoile sufletești. Petrece mai mult timp în meditație, pentru a conduce acea energie spre aspecte mai subtile ale ființei.
  • Fă-ți timp măcar 30 de minute în fiecare zi pentru a medita. Rămâi cu atenția în interior până când observi că dispare acea identificare cu corpul fizic și cu reacția la stimulii exteriori. Poți să practici înainte de meditație Anuloma Viloma Pranayama, numărând de la 100 la 1, pentru a spori concentrarea în meditație.  

Mihaela Dragomir: mihaeladragomir.ro/

- Yoga Instructor la MediYoga

- Founder la One Yoga Studio

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook