Mantra “Om” – semnificație, efecte și indicaţii | Yogasat - Cursuri Yoga Bucuresti Skip to main content
Mantra “Om” – semnificație, efecte și indicaţii

Mantra Om este cea mai cunoscută mantră din lume așa că ar fi păcat să nu îi știi semnificația ori să nu îi cunoști puterea – Află totul despre mantra “Om”!

Cu mantra “Om” încep și se termină majoritatea sesiunilor de yoga. Vibrația puternică a acestei formule sacre asigură o meditație reușită, contribuind la sincronizarea respirației cu gândurile și posturile fizice.

“Om” rezonează cu spiritul și energia creatoare, iar folosirea acestei mantre în timpul sesiunii de yoga creează o legătură între instructorul de yoga și cursanți, precum și între minte, trup și suflet. Vibrația mantrei “Om” este aceeași cu vibrația materializată în momentul Creației.

“Om” este, de fapt, “AUM”, iar literele corespund celor 3 gunas necesare menținerii vieții:

Litera A reprezintă Tamas, adică inerția, ignoranța și latura întunecată.

Litera U reprezintă Rajas, adică pasiunea, energia cinetică.

Litera M reprezintă Sattva, adică puritatea, adevărul și iluminarea.

Beneficiile mantrei “Om”

Energia “Om” se regăsește în natură, frecvența acesteia fiind de 432 Hz, frecvență pe care toate elementele din natură o emit. Folosirea mantrei “Om” ne conectează cu tot ce ne înconjoară, cu natura și cu întreg Universul.

Această mantra are efecte benefice și la nivel fizic, încetinind sistemul nervos și calmând mintea, pregătind-o pentru meditație. Potrivit filozofiei hindu , mantra “Om” coincide cu Conștiința Supremă.

Cum să folosești formula sacră “Om”

Stai într-o postură comodă, cu coloana vertebrală, gâtul și capul perfect drepte. Închide ochii, inspiră și apoi, pe expir, spune “AUM” prelungind “m”-ul până la liniștea absolută. Repetă mantra de 3 ori pentru efecte sesizabile.

Ascultă aici mantra "Om".

Comenteaza cu Facebook