Interviu Maria Irimescu : ”Toți avem în interiorul nostru potențialul de a fi persoana care visăm să fim.” Skip to main content
Femeie-meditatie

Maria Irimescu practică yoga de 4 ani și consideră tainele și cunoștințele yoghine ca adevărate instrumente ale unei vieți sănătoase, echilibrate și fericite. Aflați mai multe despre Maria din interviul oferit în exclusivitate cititorilor Yogasat.

Numele meu este Maria Irimescu și călătoria mea în lumea yogăi a început în anul 2016. După ce în 2018 am obținut certificarea de 200 hr prin Fitness Scandinavia, București, în anul 2019 am obținut certificarea de 500 hr la Sattva Yoga Academy, Rishikesh, India. Printre aceste cursuri, am mai obținut certificări şi în Prenatal, Ashtanga şi Yin yoga la școli din India și Europa. Îmi place să urmăresc mai mulți maeștrii, să văd diverse aspecte şi perspective, însă principalii mei maeştrii sunt Anand Mehrotra de la Sattva Yoga Academy, Rishikesh şi Kino MacGregor, profesoară de Ashtanga din Miami. Amândoi au avut și au o influență foarte puternică asupra practicii mele și continuă să mă inspire zi de zi.

Toată iubirea și dedicarea mea față de yoga a început după ce prin yoga am reușit să depășesc o depresie foarte urâtă. Când am văzut cât de mult ați poate schimba viața, am decis că trebuie să împărtășesc mai departe tainele și cunoștințele yoghine, aceste fiind adevărate instrumente ale unei vieți sănătoase, echilibrate și fericite. 

Image
femeie-asana

Yoga pentru mine reprezintă un stil de viață, o filozofie de viață. Conform definiției, yoga este știința ce caută să aducă în echilibru mintea, inima și spiritul, iar pentru mine chiar asta este; o știința a unei vieți echilibrate, fericite și împlinite, doar prin lucrul interior, fără să așteptam ca fericirea să vină de undeva din exterior. Practic în fiecare zi pe salteluță și încerc să transpun în viața de zi cu zi cât mai mult. Din 2016 de când am început să practic am trecut prin mai multe stiluri. În momentul de față am o practică integrativă - meditație, kriyas, pranayama, gyana yoga, asane.

Meditația în orice tradiție yoghină este Raja Yoga, adică Regina Yogăi. Din punctul meu de vedere, nu poți fi profesor de yoga fără să ai o practică zilnică de meditație. Meditația potențează absolut toate celelalte practici yoga. Fără meditație rămâi blocat la suprafață, nu vei putea niciodată să accesezi stări profunde de conexiune cu Sinele tău. 

Image
femeie-sirsasana

Practica yoga mi-a schimbat toată viața și percepția pe care o aveam asupra vieții. Efectele practicii yoga sunt evidente la toate nivelurile vieții mele: emoțional, psihic, fizic, social, profesional. Toate aceste aspecte au început să se modifice odată cu practica yoga. Îmi cunosc mult mai bine emoțiile și stările interioare, îmi recunosc șabloanele de gândire și multe dintre capcanele minții și ale ego-ului, am dezvoltat o relație foarte profundă și intimă cu propriul corp, am schimbat modul de relaționare cu persoanele din jur şi cariera mea s-a orientat către împărtășirea tuturor cunoștințelor minunate pe care le-am acumulat de-a lungul timpului în domeniul yogăi. Înainte de a descoperi yoga nu aveam nicio idee despre toate aceste lucruri.

Astfel, pot sune ca Yoga mi-a schimbat viața complet. Consider că sunt o persoană complet diferită de cum eram înainte să descopăr yoga, dar diferită în sensul că persoana care sunt acum a fost tot timpul în mine ca potențial, iar acum am reușit să manifest acel potențial.

Cu toții avem în interiorul nostru potențialul de a fi persoana care visăm să fim. Trebui doar să știm cum să accesăm acel potențial.

Mulțumim Maria.

Namaste! 

Comenteaza cu Facebook