Meditatia cu mantra So-Hum – cum se practica si de ce Skip to main content
Meditatia cu mantra So-Hum – cum se practica si de ce

Meditatia practicata in paralel cu mantra So-Hum este folosita de mii de ani in India. Aceasta sincronizeaza respiratia cu mantra pe care o recitam mental si care se potriveste perfect pe inspir (So) si pe expir (Hum).

Mantra So Hum folosita in timpul meditatiei conecteaza practicantul cu sursa de Constiinta Divina.

Traducerea literala acestei mantre hinduse este “Eu sunt acela”, in timp ce sensul mai profund al acesteia este: “Eu sunt constiinta pura”, adica eu sunt Universul. Concret, mantra So-Hum simbolizeaza conexiunea deja existenta a omului cu Universul, cu energia creatoare. 

Citeste: MANTRA “OM” – SEMNIFICAȚIE, EFECTE ȘI INDICAŢII

Mantra So-Hum calmeaza mintea, insa totodata sporeste concentrarea si intuitia.

Cum se practica meditatia cu mantra So-Hum

Pe masura ce se respira abdominal, in postura de meditatie, cu coloana vertebrala dreapta, se sincronizeaza inspirul cu prima parte a mantrei – So. Apoi, pe expir, se spune mental a doua parte a mantrei – Hum. In timpul expirului, se vizualizeaza energia pornind de la baza coloanei vertebrale in sus, catre centrul creierului. Pe timpul expirului, energia este vizualizata coborand pe caile respiratorii, intorcandu-se catre baza coloanei vertebrale.

Citeste: 5 MANTRE PUTERNICE SI SEMNIFICATIA ACESTORA

Folosirea unei mantre in timpul meditatiei este in special de folos celor care practica meditatia de putin timp. Acestora le este mai greu sa isi mentina concentrarea si sa isi pastreze mintea linistita, iar incantarea la nivel mental a mantrei poate contribui la linistirea mintii si mentinerea atentiei.

Pentru ca mantra sa aiba o incarcatura energetica aparte, aceasta trebuie sa fie oferita practicantului in cadrul unui act initiatic. Fiind oferita de un maestru, mantra ofera practicantului deshidere catre alte planuri energetice. 

 

 *Vrei sa iti imbunatatesti practica yoga si tehnicile de meditatie? Participa la o Bandhara - o zi intreaga de meditatie intensa si hatha yoga, sub indrumarea unui instructor cu experienta, gata sa iti arate ce sa faci pentru a evolua in practica ta. Mai multe informatii gasesti AICI.

Comenteaza cu Facebook