Glanda tiroida Skip to main content
Micul dejun perfect pentru bolnavii de tiroidă

Tiroida este o glandă endocrină care se ocupă cu secreția hormonilor tiroidieni. Rolul acesteia este extrem de important în organism, tiroida afectând pulsul, tensiunea arterială, colesterolul, tonusul muscular, starea psihică și alte funcții ale organismului.

De regulă, tulburările la nivelul glandei tiroide apar la femei, însă nici bărbații nu sunt scutiți de boile tiroidiene.

Alimentația joacă un rol important în menținerea sănătății glandei tiroide. Dacă suferi de o boală tiroidiană, trebuie să acorzi o atenție sporită alegerilor alimentare pe care le faci.

Olivia Fern de la mindbodygreen.com, specialist în problemele glandei tiroide, a alcătuit un mic dejun perfect pentru bolnavii de tiroidă.

Iată cum trebuie să arate micul dejun al unei persoane care suferă de o boală tiroidiană: Două ouă fierte, o jumătate de avocado, somon sălbatic afumat și pătrunjel

Un ou conține 20% din doza zilonică recomandată de iod, dar este bogat și în acizi grași Omega-3. Atât iodul cât și acizii grași sunt importanți pentru o bună funcționare a glandei tiroide.

Avocado e o sursă importantă de vitamina B 3, antioxidanți și omega 3.

Somonul, pe de altă parte, e bogat în seleniu, despre care știm că ajută la calmarea inflamațiilor, reglează răspunsurile imune și e benefic pentru bolile cronice.

Verdețurile precum pătrunjelul sunt bogate în enzime și proteine ușor digerabile.

Comenteaza cu Facebook