Rețetă Indiană de Năut cu pesto de cocos Skip to main content
naut-pesto

Năutul este foarte apreciat în India și se folosește foarte des în mâncărurile principale, precum și în dulciuri și snaksuri. Este o leguminoasă considerată un dar de la zei.

Năutul este bogat în fibre și nu conține colesterol. De asemenea, este bogat în potasiu, fier, calciu, zinc, vitamina K, C și B-6 fiind recomandat în bolile cardiovasculare, reglarea tensiunii arteriale, pentru menținerea sănătății sistemului osos. 

Colina pe care o conține năutul poate îmbunătăți calitatea somnului și joacă un rol important în menținerea membranei structurii celulare. 

Citește și: Bucătarul ayurvedic, rețetă de supa de năut, cu toate cele șase gusturi

Ingrediente:

  • 1 cană năut fiert
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 2 vârfuri de cuțit de piper Cayenne
  • ¼ linguriță sare neiodată

Pentru pesto:

  • ½ cană de busuioc
  • ½ cană lapte de cocos
  • ½ lime
  • 1 linguriță ulei de măsline

Mod de preparare.

Pesto: într-un bol se amestecă laptele de cocos, uleiul de măsline și sucul de lime, până când se obține o consistență netedă. Busuiocul se toacă mărunt. Se blenduiesc ingredientele până obținem consistența dorită. Se sărează după gust.

Se încălzește uleiul într-o tigaie și se adaugă năutul. Se amestecă constant. Se lasă la foc mediu până când devine ușor rumen și crocant. Se sărează și se adaugă piperul.

Se așează într-un castron năutul gătit și se amestecă cu pesto de cocos.  Se servește cu suc de lămâie sau lime și câteva fire de busuioc pe deasupra.

 

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook