Nicoleta Papuc: „Yoga e știința stării de bine.” Skip to main content
Nicoleta-papuc-instructor-yoga

Nicoleta Papuc a avut primul contact cu yoga în urmă cu 5 ani în prezent fiind instructor certificarea Yoga Alliance. De asemenea este și a asistent medical, instructor de fitness și instructor de aerobic.

Pentru Nicoleta yoga reprezintă drumul spre autocunoaștere, spre conștientizare, calea de a fi în armonie, nevoia de a învăța și a transmite, nevoia de autodepășire.

Mai multe în interviul oferit în exclusivitate pentru Yogasat:

Namaste, sunt Nicoleta Papuc, asistent medical, instructor de fitness , instructor de aerobic și instructor certificat Yoga  Alliance.

Image
Nicoleta-papuc-instructor-yoga

Primul meu contact cu yoga a avut loc cu 5 ani in urma, când m-am îndrăgostit de practica Vinyasa. Fiind o fire sportiva, practica Vinyasa mi s-a potrivit ca o mănușă fiind o provocare pentru mine. Posturile inversate și posturile care necesita  echilibru si coordonare încă ocupă un loc special în inima mea. Apoi am descoperit practica Hatha Yoga și mai târziu yin yoga.

Citește și: Yin Yoga și practicarea conștientă

Inițial am început studiul individual, apoi marea mea dorință a fost sa obțin certitudinea ca sunt pe drumul cel bun și căutările mele m-au îndreptat către Dana Tupa și Purna Yoga unde am dobândit certificarea Yoga Alliance. De la început am simțit o conexiune cu  Dana,  care a devenit un model pentru mine.

Ce reprezintă yoga pentru mine?

Yoga e știința stării de bine, Yoga reprezintă drumul spre autocunoaștere, spre conștientizare, e calea de a fi în armonie cu mine, este nevoia de a învăța și a transmite, este nevoia de autodepășire.  Modul în care yoga mi-a schimbat viața a fost unul subtil, cele mai mari schimbări producându-se la nivel emoțional mental.

Yoga m-a învățat acceptarea, m-a învățat răbdarea, smerenia,  m-a învățat ca dezechilibrele se traduc la nivel fizic prin  apariția stării  de boala. Starea de yoga e super puterea mea, mă ajuta sa rămân concentrată și calma chiar și în mijlocul furtunii.

Mulți cursanți vin la yoga pentru a corecta anumite deficiente posturale sau  pentru a se recupera după diferite accidentari la indicația medicului. Cred ca  o misiune importanta este aceea de a populariza aceasta disciplina, de a educa  masele cu privire la numeroasele beneficii pe care le aduce practica yoga în ființa noastră.  Daca aceasta disciplina ar fi studiata încă din primii ani de școală, beneficiile ar fi enorme. Într-o lume agitata și digitalizata, în care menținerea atenției e un lucru din ce in ce mai greu de obținut, yoga ar putea fi soluția ideala pentru îmbunătățirea capacității de concentrare, pentru obținerea stării de calm și claritate mentala. Pe plan fizic practica yoga îmbunătățește și corectează postura,  creste flexibilitatea   contribuind la dezvoltarea unui corp sănătos și armonios.

Ca asistent medical am observat aplicațiile yoga în medicina , kinetoterapia fiind cel mai bun exemplu.

Image
Nicoleta-papuc-instructor-yoga

Practic yoga în mod conștient si același lucru încerc sa îl transmit la clasele mele. Practic de 3 ori pe săptămână la clase plus practica personala de 2 ori săptămânal. Meditația mindfulness face parte din practica mea.

Despre modele și mentori, pot spune ca drumul pe care l-am ales este un drum lung, un drum de o viață, un drum pe care voi avea mereu nevoie de tovarăși, de colegi, de mentori care sa îmi fie sursa de inspirație și izvor de învățătură!

Material susținut de
Image

Comenteaza cu Facebook