Reteta de taverna greceasca: bol mediteranean de quinoa cu legume Skip to main content
Reteta de taverna greceasca: bol mediteranean de quinoa cu legume

Aceasta reteta provine chiar din Grecia si este servita in vestitele sale taverne. Se pregateste rapid, in doar 15 minute, si poate satisface chiar si cele mai pretentioase gusturi. Abunda in legume proaspete, este hranitoare si plina de nutrienti, iar senzatia de satietate nu iti va face corpul greoi si lipsit de energie, dimpotriva.

CITESTE Ratatouille, reteta celebra, apetisanta, sanatoasa si usor de preparat

Timp de preparare: 3 minute
Timp de gatire: 12 minute
Total: 15 minute
Portii: 2

Ingrediente:
- 1 cana de quinoa
- 1.5 cana de apa
- 1 cana de ardei gras verde, tocat
- 1 cana de ardei gras rosu, tocat
- ⅓ cana de branza feta
- ¼ cana de ulei extravirgin de masline
- 2-3 linguri de otet de mere
- sare si piper dupa gust
- 1-2 linguri de patrunjel proaspat, tocat

Optional, se pot adauga, pentru gust si nutrienti:
- humus
- lipii
- masline
- rosii proaspete, feliate
- avocado, curatat si feliat
- felii de lamaie

CITESTE Reteta de paella mediteraneana vegana

Preparare:

Spala si scurge bine quinoa. Pune la foc mediu o cratita, in care prajeste putin quinoa, pentru a inlatura excesul de apa. Amesteca si prajeste doar cateva minute. Este optionala prajirea, dar adauga gust si aroma. Adauga apa, la foc mare, si lasa sa ajunga la fierbere. Cand fierbe quinoa, redu focul la mic si amesteca, acoperind cu un capac, timp de 12-13 minute sau pana cand quinoa este fiarta, pufoasa, iar lichidul s-a absorbit.

In timp ce quinoa se fierbe, pregateste restul ingredientelor si amesteca-le bine. Adauga quinoa la final si amesteca salata. Pentru un dressing foarte simplu, amesteca uleiul de masline, otetul de mere, sare si piper. Toarna dressingul deasupra salatei si amesteca totul. Adauga sare si piper, dupa gust.

 

Comenteaza cu Facebook