Interviu Oprea Simona: “O viata dezechilibrata este considerata normala in societatea in care traim” Skip to main content
Interviu Oprea Simona: “O viata dezechilibrata este considerata normala in societatea in care traim”

Oprea Simona si-a schimbat stilul de viata datorita practicii yoga, renuntand la alcool, tigari si consumul de carne. Yoga a ajutat-o sa invete sa-si asculte corpul si sa depaseasca perioade dificile din viata. Aflati mai multe despre Simona din interviul oferit exclusiv cititorilor Yogasat.

oprea simona

Yoga reprezinta pentru mine un stil de viata. Prin Yoga am invatat sa-mi acord timp mie insami, corpului meu, mintii mele, emotiilor mele dar si sufletului meu. Cu adevarat, cred ca Yoga este o stare interioara, starea de liniste, expansiune, conexiune, starea de incredere in cine esti tu cu adevarat.

Yoga a avut doar efecte benefice asupra mea, dar cel mai mult m-a ajutat in perioadele mai putin placute ale vietii mele. Cu totii trecem prin momente grele, iar in momentele mele grele am avut practica Yoga. La nivel fizic am devenit mult mai puternica, la nivel mental am invatat sa-mi linistesc mintea sau sa fiu un observator al gandurilor mele, la nivel emotional Yoga m-a invatat sa accept intreg spectrul uman de emotii.

oprea simona 2

Yoga mi-a schimbat radical modul de viata. Obisnuiam sa consum mult alcool, sa fumez tigari, sa am o viata dezechilibrata, desi la momentul acela nu eram constienta de acest lucru, deoarece de mult ori o viata dezechilibrata este considerata normala in societatea in care traim. Eu sunt absolut sigura ca in perioada cand am inceput sa practic Yoga am avut un detox la nivel fizic, pentru ca atunci a fost perioada cand corpul meu a inceput sa refuze alcoolul, tigarile si mai apoi carnea. Am inceput sa devin mai interesata de partea spirituala a vietii si de un mod de viata holistic si sanatos.

CITESTE Interviu Valentina Alexandra Georgescu: “Pentru a-ti schimba viata, e necesar sa schimbi lucruri in interiorul tau”

Practic Yoga de 6 ani, aproximativ 5 zile pe saptamana. Am avut o perioada cand doream sa ma fortez sa practic asane zilnic, dar acum imi ascult si corpul si daca am o zi in care prefer sa fac alt tip de miscare in loc de Yoga imi urmez aceasta intuitie. Dar dupa cum bine stim Yoga nu inseamna doar asane, ci si meditatie, respiratie constienta. Imi ofer momente de meditatie in fiecare zi, iar respiratia constienta de asemenea ma ajuta zilnic pentru a ramane centrata si in interiorul meu.

oprea simona 3

Daca Yoga ar fi inclusa in invatamant si la locul de munca ar fi un mare avantaj pentru persoanele de acolo. Din pacate, copiii la scoala, profesorii ce predau acolo, dar si oamenii ce lucreaza in corporatii au un nivel de stres inalt care le deterioreaza sanatatea. Ar fi minunat daca ar avea pauza in timpul zilei pentru o sesiune scurta de Yoga si putina meditatie. Cu siguranta ar deveni si mai productivi la locul de munca sau la scoala, pentru ca suntem cu adevarat productivi si creativi doar atunci cand ne dam voie sa ne relaxam.

CITESTE Interviu Adina Plesa: “Yoga este fundatia care sustine viata mea”

Eu practic in cea mai mare parte a timpului Vinyasa Yoga si pentru ca se completeaza foarte bine, Yang si Yin. Imi ascult corpul in ziua respectiva si caut sa vad ce isi doreste sa simta. Acum, cand scriu aceste cuvinte este luna decembrie, si probabil si din cauza anotimpului, am observat ca imi doresc sa practic mai mult Yin Yoga, sa ma interiorizez, sa las corpul sa se curete, meridianele sa se deblocheze si mintea sa se linisteasca. Dar in zilele cand am mai mult energie solara, ador sa practic Vinyasa Yoga, care ma energizeaza si ma aduce in prezent.

oprea simona yoga

Personal nu incerc sa urmez nici un maestru, dar in ultimele luni am descoperit un profesor cu care rezonez. Numele lui este Mark Whitwell si preda Heart of Yoga. Imi place de el pentru ca pune accent pe o practica constienta, nefortata, cu atentia pe ceea ce simti, mai putin pe aliniament si doar pe corp. El spune asa: „Trying to get somewhere, as if you’re not somewhere, as if you’re not the wonder of the cosmos, is not Yoga. Yoga is not the passing on of patterns. The only reason we choose to do Yoga is for the pleasure — the literal pleasure — of our systems relaxing and filling with energy. It is not some struggle to enjoy a future result.”Pentru ca sunt o persoana mai sensibila, rezonez mai mult cu persoanele care duc Yoga dincolo de partea fizica.

Comenteaza cu Facebook