Parfaite de dovleac Skip to main content
pahar-Parfaite-dovleac

Dovleacul este vedeta toamnei. Pentru zilele de weekend îți recomandam să încerci un delicios și deosebit desert din dovleac care îți va bucura papilele gustative. 

PARFAITE

1 pachet cremă de nucă de cocos (1 - 1/2 căni)

~ 2 căni Unt de dovleac (refrigerat)

Citește: Unt de dovleac -Gata în 20 de minute

GRANOLA 

3/4 cană de ovăz laminat fără gluten

1 vârf de cuțit sare de mare

1 - 1/2 lingură de zahăr de cocos (sau zahăr brun)

1/4 linguriță de scorțișoară măcinată

1/4 linguriță condiment plăcintă cu dovleac *

1 1/2 lingură ulei de cocos

1 lingură sirop de arțar

1/2 cană de nuci pecan (mărunțite)

1/2 lingură ulei de cocos

1/2 lingură sirop de arțar

1/2 lingură zahăr de cocos (sau zahăr brun)

1 vârf de cuțit scorțișoară măcinată

1 vârf de cuțit sare de mare

PECANS opțional

1/2 ceașcă de pecan (tocate)

1/2 lingură ulei de cocos

1/2 lingură sirop de arțar

1/2 lingură zahăr de nucă de cocos (sau zahăr brun suborganic)

1 ciupit scorțișoară măcinată

1 ciupit sare de mare

Instrucțiuni

Pregătiți unt de dovleac și frișcă de nucă de cocos. Așezați în pungi de congelator din plastic și puneți-le în frigider pentru a se răci.

PENTRU GRANOLA: Preîncălziți cuptorul la 170 grade C.

Adăugați ovăz laminat, sare, zahăr de nucă de cocos, scorțișoară și condimente de plăcintă cu dovleac  și amestecați.

Într-un castron separat, topiți uleiul de cocos în cuptorul cu microunde, adăugați sirop de arțar și amestecați bine pentru a combina. Adăugați  amestecul de ovăz.

Aranjați pe o foaie de copt și coaceți timp de 15-20 de minute, sau până se rumenesc și sunt parfumate. Se amestecă la jumătatea timpului pentru a asigura coacerea uniformă. Urmăriți cu atenție aproape de marcajul de 17 minute pentru a nu-l lăsa să ardă. Se scoate din cuptor și se lasă deoparte să se răcească.

PENTRU PECAN: Lăsați cuptorul preîncălzit la 170 grade și încălziți o tigaie mare la foc mediu.

Adăugați nuci pecan și prăjiți timp de 5 minute, amestecând frecvent.

La 5 minute, adăugați ulei de nucă de cocos, sirop de arțar, zahăr de nucă de cocos, scorțișoară și sare. Se amestecă pentru a acoperi și se lasă pe foc încă 1-2 minute. Scoateți din tigaie și adăugați pe o foaie de copt.

Coaceți încă 3-6 minute, sau până când este parfumat și prăjit, având grijă să nu se ardă. Lăsați deoparte să se răcească.

PENTRU PARFAITE: Împărțiți granola răcită în 3-4 pahare mici. Păstrează o cantitate mică pentru topping (~ 2 lingurițe).

Completați cu o porție generoasă (~ 1/4 cană sau 55 g) unt de dovleac și presați ușor pentru a se așeza.

Completați cu o cantitate generoasă de frișcă de nucă de cocos și presați ușor pentru a se stabili.

Completați cu un alt strat de unt de dovleac, apoi încă un strat de frișcă de nucă de cocos.

Dacă se servește imediat, se completează cu pecanele cu arțar și scorțișoară și granola rămasă.

În caz contrar, acoperiți-le cu folie de plastic (sau capace) și dați-le la frigider până la 3-4 zile Completați cu nuci pecan chiar înainte de a fi servit.

Pofta bună!

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga.
Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook