Paste umplute cu Butternut Squash, spanac și cremă de caju Skip to main content
paste-umplute-caju-spanac-butternut-squash

Pastele umplute cu Butternut Squash, spanac și cremă de caju sunt un deliciu de care se va bucura întreaga familie.

Citește și: Cremă de brânză de caju

Ingrediente:

  • 1½ cești de Butternut Squash, taiat cuburi
  • ulei de măsline extravirgin, pentru stropire
  • 16 paste scoici
  • crema de caju
  • 1½ cești de caju crud 
  • 1 cană apă
  • 1 cățel de usturoi
  • 3½ linguri suc proaspăt de lămâie
  • 1/2 linguriță sare de mare
  • piper proaspăt măcinat

Pentru umplutură:

  • 4 căni de spanac proaspăt
  • 1 cană de tofu ferm sfărâmat
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1/2 linguriță coajă de lămâie
  • Un vârf de fulgi de ardei roșu
  • 1 cana crema de caju,
  • sare de mare și piper proaspăt măcinat
Image
paste-umplute-caju-spanac-butternut-squash

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și tapetați o tavă cu foaie de copt.

Adăugați dovleacul cu un strop de ulei de măsline și câteva vârfuri generoase de sare și piper. Se lasă la cuptor până se rumenește, 20 până la 25 de minute.

Citește și: Reteta ayurvedica: Supa crema de spanac, ideala pentru detox

Crema de caju: Amestecați caju crud scurs, apă proaspătă, usturoi, suc de lămâie, 1/2 linguriță sare și piper și blenduiți.

Umplutura: Într-o tigaie medie, încălziți ulei de măsline la foc mediu. Adăugați spanacul în trepte, împreună cu un vârf de sare, și sotați până când tot spanacul este încorporat. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească ușor. Strângeți orice exces de lichid și tocați spanacul gătit. Într-un castron mediu, combinați spanacul cu tofu sfărâmat, oregano, coaja de lămâie, fulgi de ardei roșu, cel puțin 1/4 linguriță de sare, piper negru proaspăt măcinat și 1 cană de cremă de caju. Se condimentează după gust, adăugând mai multă sare și piper dacă este nevoie

Puneți într-o oală mare apă și sare la fierbere. Adăugați pastele și gătiți în conformitate cu instrucțiunile ambalajului până la al dente.

Asamblarea pastelor. Se întinde ¼ ceașcă de cremă de caju pe fundul unui vas de copt. Umpleți fiecare pastă gătită cu o parte din umplutură și câțiva cuburi de dovleac și puneți-o în vasul de copt. Stropiți puțin ulei de măsline peste paste, acoperiți cu folie și coaceți timp de 15 minute. Scoateți din cuptor și serviți cu crema de caju rămasă.

Poftă bună!

Comenteaza cu Facebook