Beneficiile uimitoare ale pernelor de meditație Skip to main content
perne-yoga

Meditația a devenit o provocare și datorită inconfortului resimțit în poziția de meditație. A sta în poziția de meditație înseamnă să stai drept, menținând coloana dreaptă. Această poziție necesită un nivel de mobilitate la nivelul gleznelor, genunchilor și șoldurilor pe care majoritatea dintre noi nu îl avem.

Cei care mediteaza constant stiu ca amorteala picioarelor si crampele sunt adevarate impedimente in marirea duratei de meditatie.

Perna de meditație ridică șoldurile și permite bazinului să se îndrepte ușor în față, susținând astfel curba naturală a spatelui, oferindu-ți astfel susținere și protecție pentru articulațiile gleznelor. Odată ce coloana vertebrală este aliniată, restul corpului te urmează în mod natural.â

Citește și: Tehnici de meditatie care iti vor imbunatati practica

Pernele de meditație devin astfel aliatul tău iar tu te vei putea bucura de beneficiile practicii meditative.

5 Beneficii uimitoare ale pernelor de meditație

  1. Sporește confortul

Dacă meditezi într-o poziție  tradițională, datorită inconfortului poți pierde în cele din urmă motivația de a medita. Pernele de meditație oferă confort spatelui, fesierilor, genunchilor, gleznelor și picioarelor.

  1. Te ajută să te menții motivat să meditezi

Cu cât ai un confort al corpului în timpul meditației cu atât îți vei dori într-un mod natural să meditezi mai mult.

  1. Pernele de meditație sunt portabile.

Cântărind maxim câteva kilograme, pernele de meditație sunt suficient de ușoare pentru a putea fi puse într-o valiză sau rucsac pentru călătorie. Multe perne au, de asemenea, o curea pe o parte pe care o puteți folosi pentru a vă transporta perna cu voi.

  1. Pernele de meditație îmbunătățesc postura.

Dacă lucrezi la birou sau marea majoritate a timpului o petreci pe scaun, coloana vertebrală a căpătat o cu totul altă curbură, decât cea dreaptă. Pernele permit șoldurilor să pivoteze înainte și ridică soldurile, menținând astfel coloana dreaptă.

Cu o pernă de meditație, vei reuși să fii într-o poziție mai bună pentru ați alinia fiecare vertebră, astfel încât să nu ai efecte adverse. Cu cât vei persevera în practica zilnică pe perna de meditație cu atât postura se va îmbunătății și pe restul zilei.

  1. Pernele de meditație te ajută să practici cu ușurință anumite asane

Poți folosi perna pentru ați sprijini genunchii în asane  sau te poți așeza deasupra acesteia în poziția unghi înclinat (baddha konasana). Îți va sprijini partea inferioară a spatelui în Viparita Karani sau o poți folosi aproape oriunde altundeva ai nevoie de suport.

Verifică aici colecția de perne de meditație de înaltă calitate de pe YogasatShop.

Namaste!

 

www.YogasatShop.ro - sursa ta de inspiratie in practica "

Primește săptămânal informații inedite și interesante despre practica și știința Yoga. Abonează-te aici la newsletter-ul săptămânal.

Comenteaza cu Facebook