Remedii ayurvedice pentru infectiile de tract urinar Skip to main content
Remedii ayurvedice pentru infectiile de tract urinar

In sezonul rece infectiile de tract urinar sunt mai comune. Acestea sunt declansate, de regula, de infectia cu E. coli, insa exista si alte cauze.

Pe langa tratamentul medicamenentos conventional, exista mai multe remedii recomandate de medicina ayurvedica, eficiente si naturale.

O serie de alimente, plante si mirodenii pot ajuta organismul sa elimine mai rapid bacteria care a provocat infectia urinara, dar au si capacitatea de a ameliora simptomele neplacute ale infectiei tractului urinar.

Citeste: RUTINA AYURVEDICA DE DIMINEATA

Laptele covasit – acesta este unul dintre alimentele care nu lipseste de pe mesele indienilor, fiind consumat atat pe post de fel principal, cat si pe post de garnitura. Ceea ce este interesant e ca laptele covasit poate trata, dar si preveni infectiile de tract urinar. Asta pentru ca bacteriile care se regasesc in laptele covasit accelereaza eliminarea bacteriilor de la nivelul tractului urinar.

Scortisoara – scortisoara are abilitatea de a impiedica instalarea si multiplicarea bacteriei E. coli, dar si de a ameliora senzatiile neplacute cauzate de aceasta afectiune. Consumul a 3-4 cani de ceai de scortisoara va remedia, in cateva zile, problema.

Coriandrul – potrivit medicinei ayurvedice, cresterea Pittei dosha in organism este responsabila pentru senzatiile neplacute din timpul urinarii. Coriandrul are proprietati calmante, ameliorand senzatiile neplacute. Este indicat ca acesta sa fie consumat sub forma de ceai, in mod regulat, pana cand organismul este vindecat complet. De asemenea, coriandrul poate fi folosit si pentru asezonarea mancarurilor calde si reci.

Citeste: METODE AYURVEDICE DE HIDRATARE A PIELII IN SEZONUL RECE

Guggul – extractul de guggul este folosit in medicina ayurvedica in tratarea multor afectiuni, indepand de la artrita si pana la colesterol marit si boli ale pielii. Guggulul are efecte benefice si in caz de infectie a tractului urinar.

Amla – pudra Amla este renumita in medicina ayurvedica pentru nenumaratele sale beneficii. Pudra Amla e un remediu excelent pentru infectiile tractului urinar intrucat contine cantitati mari de vitamina C, care creeaza un mediu acid la nivelul tractului, impiedicand multiplicarea bacteriilor

 

*Hatha Yoga SEVA organizeaza, in perioada 27 ianuarie 2018 – 11 februarie 2018, un retreat la Marari Beach, o plaja paradisiaca din sudul Indiei. Se va vizita si zona Puducherry, iar comunitatea Auroville cu templul Matrimandir fac parte din itinerariul calatoriei. Inscrierile se incheie pe 15 noiembrie 2017. Mai sunt 3 locuri disponibile - pentru mai multe informatii, dar si pentru inscrieri intra aici.

Comenteaza cu Facebook