Reteta ayurvedica de Kadha pentru sistemul imunitar Skip to main content
Reteta ayurvedica de Kadha pentru sistemul imunitar

Kadha este o bautura ayurvedica, pe baza de plante si condimente, care se fierb in apa timp indelungat, pentru extragerea beneficiilor lor terapeutice. Kadha este deosebit de benefica pentru toate cele trei tipuri de dosha, in special pentru Vata, in toate anotimpurile, in special in cele uscate si reci si in perioadele cand alergiile sunt mult mai frecvente.

CITESTE Bombe Ojas, un desert care iti furnizeaza energie si te revitalizeaza

Bautura ayurvedica este un adevarat elixir pentru intarirea sistemului imunitar. Dupa ce este preparata, Kadha poate fi consumata de mai multe ori, pe parcursul zilei. Poate fi depozitata si reincalzita inainte de consum.

Daca te imbolnavesti des, inseamna ca ai imunitatea scazuta. O poti fortifica cu ajutorul acestei bauturi ayurvedice din plante. Un sistem imunitar care functioneaza la parametri normali poate mentine amenintarile la distanta, poate feri corpul de intrusi, bacterii, microbi si virusi.

Kadha armonizeaza Vata si Kapha, stimuleaza digestia, sporeste imunitatea generala si detoxifica organismul. Cardamom-ul (nucsoara) si piperul negru sunt benefice in raceli, gripe si in afectiunile alergice. Nucsoara si ghimbirul stimuleaza digestia, iar aceasta are impact direct asupra imunitatii generale. Sistemul digestiv este foarte important pentru imunitate, deoarece prima linie de aparare incepe din gat.

CITESTE Licoare magica anti cancer, intareste sistemul imunitar

Iata reteta pentru o portie:

Ingrediente:

- 1 lingura de cardamom (nucsoara)
- 1 lingura de scortisoara
- 1 lingura de ghimbir uscat
- 1 lingura de piper negru
- 3 cani de apa
- optional, miere, pentru gust si indulcire

Preparare:

Intr-un ibric, se adauga nucsoara, scortisoara, ghimbirul uscat si piperul negru, in apa. Se fierbe mixtura pana cand ramane doar o cana de lichid. Se strecoara si se lasa la racit pentru a se putea consuma. Se adauga miere, optional, numai atunci cand bautura s-a racit si este calduta, nu fierbinte, sub 40 grade Celsius. Se poate bea, cate putin, pe parcursul intregii zile.

 

Comenteaza cu Facebook