Mixtura de condimente intens detoxifianta si anticancerigena Skip to main content
Mixtura de condimente intens detoxifianta si anticancerigena

Turmericul (curcuma) este anticancerigen, antioxidant, antiinflamator. Este de folos in afectiuni cardiovasculare, neurodegenerative, hepatice, renale, pulmonare, cutanate, in caz de reumatism sau artrita. Este un condiment foarte apreciat si frecvent folosit in bucataria indiana, pentru gustul si savoarea pe care o confera mancarurilor.

Chimionul ajuta procesele metabolice si sistemul digestiv. In caz de constipatie sau diaree, se consuma doua lingurite de chimion amestecate cu iaurt, de doua ori pe zi. Calmeaza indigestia, colicii,  revitalizeaza organismul. Are efect antiinflamator si afrodisiac. Uleiul de chimion este de ajutor in caz de dureri dentare.

CITESTE DETOX AYURVEDIC DE PRIMAVARA, PAS CU PAS

Coriandrul stimuleaza productia de suc gastric si intensifica procesele digestive. Este eficient in caz de dureri abdominale, gaze intestinale si balonare. Are efect spasmolitic, antiseptic, antibacterian, antiinflamator. Contribuie la scaderea colesterolului si la reechilibrarea organismului in caz de glicemie oscilatorie sau anemie.

Feniculul este puternic anticancerigen. Are efect de decongestionare, antiinflamator, este de folos in cazuri de conjunctivita, de intoxicatie alimentara, de dureri de gat. Stimuleaza pofta de mancare si favorizeaza o buna digestie. Ajuta la mentinerea unui nivel sanatos de colesterol si la eliminarea toxinelor din colon.

CITESTE RETETA AYURVEDICA: SUPA CREMA DE SPANAC, IDEALA PENTRU DETOX

Ingrediente:

  • 1 parte pudra de turmeric
  • 2 parti seminte de chimion
  • 3 parti seminte de coriandru
  • 4 parti seminte de fenicul

Preparare:

Se amesteca toate condimentele bine macinate si se depoziteaza intr-un borcan inchis ermetic. Cand gatiti diverse feluri de mancare, puneti o cantitate mica de ghee intr-o tigaie si incalziti la foc mediu. Adaugati mixtura de condimente, masurand o lingurita pentru o portie de mancare.

Sotati condimentele in ghee pana cand se elibereaza aroma, cu atentie sa nu se arda. Adaugati legume la abur, amestecati usor si sotati-le laolalta, timp de un minut. Se adauga sare si piper pentru gust. Mixtura de condimente sotata in ghee se poate adauga in multe feluri de mancare, dupa imaginatie si apetit.

 

Hatha Yoga Seva va invita la Yoga Psychology Seminar, un eveniment unic, sustinut de Swami Abhishek Chaitanya Giri Maharaj. Swami este cel mai tanar din ultima generatie de preoti hindusi Maha Mandaleshwar. Astazi, India mai are doar 80 de calugari care detin acest titlu si care transmit mai departe invatamintele stravechi autentice. Seminarul va avea loc in zilele de 6-7 aprilie 2019, la Ramada Bucharest Convention Center. Detalii pentru inscrieri aici.

 

Comenteaza cu Facebook