Reteta vegana: chiftele de quinoa in sos de cocos si turmeric Skip to main content
Reteta vegana: chiftele de quinoa in sos de cocos si turmeric

Pregateste un fel principal gustos, satios, dar totodata surprinzator, cu care sa ii bucuri pe cei dragi.

Chiftelele de quinoa in sos de cocos si turmeric vor impresiona in aceeasi masura veganii, vegetarienii, dar si pe cei care obisnuiesc sa manance carne.

Ingrediente pentru 6 portii:

  • 2 cani de orez din conopida (se obtine prin raderea conopidei pe o razatoare mare)
  • 1 cana de quinoa gatita si racita
  • 1 cana de patrunjel tocat marunt
  • ½ cana de faina integrala
  • 1 lingura de seminte de in inmuiate in 3 linguri de apa (in 5 minute se va transforma intr-un amestec ce poate inlocui ouale in orice reteta de chiftele)
  • 2 lingurite de ulei de masline extravirgin
  • ½ lingurita de sare
  • ½ lingurita de scortisoara
  • 3 linguri de ulei vegetal la alegere, pentru prajirea chiftelelor

Citeste: RETETA AYURVEDICA: CARTOFI DULCI CU VARZA KALE SI GHIMBIR

Pentru sosul de turmeric:

  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa medie, taiata subtire
  • 4 catei de usturoi, maruntiti
  • 2 lingurite de ghimbir ras
  • ½ lingurita de turmeric ras
  • ¼ lingurita de sare
  • 1/8 lingurita de piper negru
  • 1/8 lingurita de fulgi de chilli
  • 1 conserva de lapte de cocos (200 g)
  • 1 cana de apa
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • ½ cana de coriandru proaspat, tocat marunt

Amesteca, intr-un bol, toate ingredientele pentru chiftelute, mai putin uleiul pentru prajt. Introdu apoi bolul cu compozitia preparata la frigider, unde il vei lasa 20-30 de minute.

Intre timp, prepara sosul. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie. Caleste ceapa timp de 7-8 minute, apoi adauga usturoiul si ghimbirul, pe care le vei gati inca 2 minute. Adauga si turmericul, sarea, piperul si fulgii de chilli si mai asteapta 2-3 minute. Abia apoi pune si laptele de cocos, zeama de lamaie si apa si lasa la fiert timp de 5-7 minute. La final, adauga coriandrul proaspat, amesteca bine si opreste focul.

Citeste: RETETA VEGANA: NOODLES CU AROMA DE PORTOCALE SI SUSAN

Pentru prajirea chiftelelor, incinge uleiul vegetal in alta tigaie. Foloseste o lingura pentru a forma chiftelele si pune-le in tigaie, pe rand. Prajeste chiftelutele timp de 2-3 minute pe fiecare parte, apoi scoate-le pe o farfurie acoperita cu servetele de hartie, care vor absorbi excesul de ulei.

Inainte de servire, pune chiftelutele prajite in sosul din tigaie si porneste focul inca 10 minute.

Serveste chiftelutele calde, alaturi de orez fiert sau quinoa.

Pofta buna!

Comenteaza cu Facebook